Cazul Neuer și alte chestii interesante

Detaliile negocierilor pentru eventuala prelungire a contractului lui Manuel Neuer au ținut capul de afiș relatărilor jurnalistice despre FC Bayern. Pe lângă mai vechea dispută legată de durata viitoarei înțelegeri (portarul vrea până în 2025, clubul – doar până în 2023), tratativele au fost îngreunate de pretențiile salariale ale jucătorului, care ar fi solicitat 20 de milioane de euro pe sezon.

Neuer și impresarul ar fi cam fierți din cauză că informația a ajuns în presă și îi bănuiesc pentru asta pe cei din conducerea clubului.

În acest context, Sepp Maier a declarat pentru Abendzeitung că ar fi o prostie să nu-i prelungești contractul lui Neuer, pentru că sunt toate șansele ca acesta să rămână cel mai bun portar din lume și în următorii cinci ani.

* * *

Leroy Sané ar fi semnalizat intens, recent, că îți dorește transferul în Bavaria, iar antrenorul Hansi Flick s-ar mai fi înmuiat în ultimul timp, în ceea ce-l privește pe fotbalistul lui City.

* * *

Bild a scris că Miroslav Klose ar fi acceptat oferta lui Hansi Flick, care îl dorește în rol de secund. Kicker merge mai departe și susține că viitoarele atribuții ale lui Miro vor fi jocul atacanților, șuturile și fazele fixe. Deocamdată clubul nu i-ar fi propus un contract celui care antrenează în prezent echipa Under 17.

* * *

Potrivit suporterilor care au votat în cadrul unui sondaj pe site-ul oficial al clubului, cel mai emoționant moment din istoria lui FC Bayern a fost golul marcat de Arjen Robben în finala Ligii Campionilor din 2013 (47,8%). Pe următoarele două locuri s-au clasat câștigarea campionatului 2001 în prelungirile partidei de la Hamburg (15%) și triumful din Liga Campionilor 2001 (9%).

* * *

Autoritățile din Germania au decis să interzică desfășurarea evenimentelor de dimensiuni mari (concerte, festivaluri laice și religioase) până la 31 august. Meciurile de fotbal nu au fost incluse deocamdată pe lista de mai sus, o decizie în privința lor urmând să fie luată, probabil, până la sfârșitul acestei luni. Oricum, scrie Kicker, în cel mai fericit caz vom avea parte de partide fără spectatori, până la începutul lui septembrie.

* * *

Închei cu noi recomandări de lectură, ceea ce sper să devină un obicei aici:

  • Thiago the Figther, de pe Miasanrot.de, din punctul meu de vedere cel mai complet – sic, Dan! :) – blog despre FC Bayern. Autorii scriu în principal în germană, dar au și o secțiune (nu la fel de bogată) în limba engleză. Apropo: parcă v-am întrebat mai de mult, dar n-ar fi rău să-mi spuneți dacă (măcar unii dintre voi) vă descurcați cu germana, să știu pentru viitoarele recomandări.
  • “If I Stay, I’ll Die”: Giovannu Trapattoni And The Mad Bayern Munich Years, de pe These Football Times, cel mai recent articol care are legătură cu FC Bayern pe acest site.

9 comentarii la “Cazul Neuer și alte chestii interesante

  1. 20 de milioane mi se pare o suma enorma. Si nu merita. Urmatorul sezon va avea alte coordonate financiare in tot fotbalul inclusiv in Germania. Manu a fost comisar in ultimii ani… A mai fost si accidentat…
    Are si 34 de ani…
    Salariul asta l-as da unui urmas as lui Lewa nu unui portar

    • Risc să mă îmbolnăvesc serios dacă îți mai citesc comentariile :) N-o mai fi Neuer la apogeul carierei, dar chiar așa – comisar?!

      Eu i-aș prelungi contractul până în 2025, dar asta nu cred că vă mai miră (pe Dan, cel puțin). Iar la bani cred că se poate ajunge la un compromis.

      • Pentru mine si Stefan, cred, „it`s not personal..it`s business”…si cam asa ar trebui sa fie daca vb de 80-100 milioane pentru 4-5 ani(cat cere el)
        Pentru tine, pare-se, „it`s personal”…altfel, ce argumente aduci in favoarea unei prelungiri cu 5 ani si 15 milioane pe an(sa zicem ca mai lasa si el)…
        Daca tot il luam pe „it`s business” in brate….nu merge ca argument ce a facut pana acum, ci forma actuala(nu mai e demult in top 3 mondial), potentialul de crestere(zero…nu putem agrea nici macar teoretic ca va deveni mai bun fata de ce a fost…come on!!!!)…altceva?

      • Las si io cifrele astea aici (sunt pt sezonul asta):

        1. Neuer este pe 11 in clasamentul mingilor salvate din careul mic
        2. Manuel Neuer este pe 14 la numarul de suturi scoase
        3. Este pe 29 in clasamenul suturilor din careu (s-au luat in calcul portarii cu minim 2 aparitii in Bundesliga)
        4. Este pe locul 23 in clasamentul suturilor din afara careului
        5. Ter Stegen anul trecut l-a intrecut in clasamentul IFFHS (daca nu ma insel Ter Stegen a fost chiar al doilea dupa Allison)

        Parca incep sa ma gandesc la Arlauskis de la CFR… NU are cum sa fie mai rau.

      • Făcând o medie a cifrelor astea, reiese că Neuer ar fi undeva pe locul 20 în topul portarilor din BuLi. Dacă tu ești dispus să crezi așa ceva…

        Statistica îți dă dreptate, dar eu am așa, un feeling, că Neuer ne poate ajuta în continuare.

      • 20, nu. Adica daca a intrat unul 2 meciuri care s-au terminat 0-0, e zeu conform cifrelor.
        Dar cred ca nu mai este in Top 5, conform statisticilor, or, asta inseamna ca nu poti cere 20 de milioane pe an. Muller cat ar trebui sa ceara pe an la ce reprezinta pentru club.
        Ne va ajuta? Absolut. Dar nu de 20 mil pe an timp de 5 sezoane. Plus ca s-a accidentat mult in ultima vreme. Se rupe la anul, are 35 de ani si se recupereaza greu. Adio 20 mil, doar asa din pix (plus taxe, asigurari, etc). Asta e un exemplu extrem. Daca dai portarului 20 de mil, ceilalti cat ar trebui sa aiba?
        Cifrele astea nu sunt intamplatoare, vin dupa accidentarile pe care le-a avut. Si anul trecut, a avut cifre slabe. E clar ca a coborat sub un prag peste care nu mai poate urca.

  2. Multam pt sugestie…ma refer la blogul acela
    Sunt superincantat de numirea lui Klose…sper sa devina un antrenor WorldClass

    Ref Neuer….eu nu i-as da nici banii aia si nici anii de prelungire solicitati…stii teoria mea cu schimbarea generatiilor: presupune un risc….avem in club 2 mari legende ex-portari…daca aia 2 si-au dat ok-ul pt „dilimache” ala tanar adus de la Schalke …inseamna ca talent are
    Altfel…de ce naiba l-am luat? Sa iei un tanar de 23 ani(talentat, cica) si sa il tii pe bara inca 3-4 ani inseamna sa ii limitezi orice posibilitate de progres…orice tanar are nevoie de jocuri ca sa creasca…la umbra lui Neuer nu poate creste nimic
    Si, in final, Neuer are 34 sau 35 de ani….there is only downhill from here

    • Sepp e de altă părere, că de mine nu mai are rost să-ți zic :)

      Știi ce a zis Hoeness despre Rensing? „Suntem convinși că va deveni demnul urmaș al lui Kahn”. Știm cum s-a terminat povestea. Asta apropo de puști talentați.

      Eu cred că portari de nivelul lui Kahn sau Neuer nu se găsesc pe toate drumurile. Întâmplarea face să avem acum o astfel de rara avis.

      Pentru mine, Neuer reprezintă siguranța. Nubel este viitorul, dar poate să demonstreze că ne vom putea baza pe el în cele nu știu câte meciuri obligatorii menționate în contract. Aici sunt de acord că Neuer trebuie să fie mai înțelegător.

      Cu plăcere (pt. recomandare), veterane! :)

Lasă un comentariu