Ce l-a apucat pe Hoeness?

Ca un elefant într-un magazin de porțelanuri: așa a fost Uli Hoeness, aseară, în timpul emisiunii tv “Sky 90”. Pe un ton calm, dar ferm, președintele clubului a spart ceva sticlăraie mai ales în capul antrenorului, după cum reiese din fragmentele de mai jos.

Despre Louis van Gaal:

Van Gaal a făcut greșeala de a subestima prea mult timp jucătorii din linia a doua. În special pe 4-5 dintre ei, care erau deja aici când a venit el. În ultima vreme s-a dovedit, însă, că respectivii fotbaliști sunt foarte folositori.

Van Gaal spusese că acei jucători pot să plece, dar conducerea a zis «Ajunge! Ei rămân aici și ne vor ajuta să scoatem castanele din foc».

Nu am înțeles de ce Van Gaal a spus că la FC Bayern se pune presiune. El cunoaște foarte bine părerea noastră. Dacă nu-i convine presiunea, înseamnă că se află la clubul greșit.

Este greu să discuți cu el, pentru că Louis nu acceptă alte păreri. Van Gaal își dorește enorm să aibă succes, iar când acest lucru nu se întâmplă, te face să crezi că nu te dorește lângă el.

Nu, Van Gaal nu va accepta aceste critici, dar va trebui să trăiască cu ele.

Despre prelungirea contractului lui Schweinsteiger:

Vor fi niște tratative interesante. Bastian a devenit un bărbat adevărat și va lua decizia corectă. Nu vă mai povestesc nimic… E vorba numai despre bani.

Despre șansele lui Mainz la titlu:

Mainz? Ei împrumută un jucător de aici, alt jucător de acolo… Dacă devin campioni, înseamnă că noi, toți ceilalți, am făcut ceva greșit.

Despre Jürgen Klopp, antrenorul Borussiei Dortmund:

În cazul în care Klinsmann nu ar fi acceptat propunerea noastră, l-am fi angajat, probabil, pe Klopp.

Ok… Aștept răspunsurile voastre la următoarele întrebări:

  1. De ce s-a apucat Hoeness să-l critice pe Van Gaal acum, când echipa obținuse patru victorii și o remiză în ultimele cinci meciuri?
  2. De ce să ții partea unor jucători în detrimentul antrenorului despre care declarai că te-a făcut fericit pentru că a semnat prelungirea contractului?
  3. De ce să precizezi că prelungirea contractului lui Schweinsteiger depinde de bani, sugerând astfel că mijlocașul este lacom?

Afirmațiile referitoare la Mainz și Klopp nu m-au mirat (mai) deloc. Foarte probabil, fac parte din binecunoscuta noastră tactică de destabilizare a adversarilor.

În loc de concluzie, aștept cu nerăbdare replica lui Van Gaal.

Notă: Emisiunea fiind programată la o oră târzie, nu toate site-urile apucaseră să se updateze cu declarațiile lui Hoeness. Pasaje din acestea pot fi găsite aici, aici, și aici.

7 comentarii la “Ce l-a apucat pe Hoeness?

  1. off topic: au ramas cateva „enter-uri” la sfarsitul articolului si le-am amintit doar pt ca trebuia sa fac scroll peste ele pana la textul articolului :)

    1. Banuiesc ca intr-o oarecare masura Uli e de aceiasi parere cu mine, adica nici transferuri nu s-au vrut dar nici jucatorii din linia a 2a nu au fost jucati ca sa fie la un nivel inalt de pregatire pt cand e nevoie de ei…. iar echipa nu sta prea bine in campionat si cu un noroc care nu o sa mai tina mult am avut victorii in cupa si UCL

    2. Cred ca e doar treaba de politica, adica in loc ca olandezul sa ceara scuze jucatorilor pt atitudinea sa o face Uli in felul acesta cat sa fie liniste si pace pana incepe perioada de transferuri si echipa sa se vada cu bine ajunsa in primavara

    3. Hmm… probabil a fost doar o varianta eleganta de a spune ca Schweini e dedicat clubului si ca au ramas doar detaliile financiare de lamurit iar restul e deja cat se poate de clar.

    Apropos de Mainz a avut 100% dreptate ca resul echipelor merg prost si ca din motivul asta Mainz, cu jucatori imprumutati, e in top.

    Cat despre Klopp, cred ca e doar un compliment intrucat omul are rezultate: creste jucatori, merge bine in campionat, o sa se puna pe directe si sper sa ia Europa League anul acesta…. Atat ramane, sa isi faca si mana in Europa de unde ii lipsesc complet rezultatele cam cum e si cazul lui Magath.

    Concluzia mea: a fost o rabufnire mai mult de ochii lumii pt ca ii acord destul credit lui Uli cat sa fiu sigur ca discuta in particular cu van Gaal orice problema apare. Deci, a fost ca o valva deschisa sa scada din presiunea pe care o punea van Gaal pe jucatori facand sa ramana impresia ca presiunea nu e pe ei ci pe van Gaal… de la care nu cred ca o sa vina nici o replica.

  2. nu o sa comentez prea multe :

    1. Nu cred ca sunt critici , Van Gaal isi face bine treaba , el isi face echipa , el decide transferurile si tot el raspunde pt rezultate .

    2. Sezonul trecut a avut rezultate excelente (cupa , campionatul si finala Champions League) deci nimic de reprosat . Van Gaal decide ce jucatori vor intra pe teren si de ce jucatori are nevoie .

    3. Schweinsteiger va ramane la FCBayern , asta e clar . De acord cu Vlad , mai ramane sa stabileasca doar partea financiara .

    Cat despre Mainz sunt sigur ca dupa pauza de iarna echipa nu va mai avea aceleasi rezultate . ‘Colosii” bundesligii isi vor reveni iar Mainz va pierde pozitia de ‘favorita’ drastic .
    Recunosc , imi place atitudinea lui Borussia Dortmund , Klopp este un antrenor tanar care va avea rezultate in continuare . A construit o adevarata echipa , toate meritele .

  3. @Vlad
    Comentariile mele la comentariile tale :)

    1) De acord, mai puţin cu aia că jucătorii de rezervă n-au fost jucaţi suficient. La urma urmei, d-asta sunt rezerve: să intre şi să dea tot ce pot când e nevoie de ei. Până acum, în acest sezon am fost foarte rar în situaţia de a ne permite să băgăm rezervele, când titularii erau apţi. Când ai un start atât de slab, nu poţi să-i ţii pe bară pe Ribery sau pe Van Bommel, dacă sunt sănătoşi, şi să-l joci pe Ottl, Timoşciuk sau Altintop. Dintre aceştia, doar Gomez merita o şansă mai devreme, deoarece Klose, titularul postului, nu dăduse satisfacţie multe meciuri la rând.

    2) Pentru că a luat apărarea rezervelor, Hoeness ar putea contribui la slăbirea autorităţii antrenorului în faţa acestora. Încurajaţi de reacţia preşedintelui, jucătorii ar putea emite pretenţii în viitor, crescând astfel riscul unei revolte în interiorul lotului.

    3) Ar fi dovedit eleganţă dacă nu s-ar fi referit la bani în cazul respectiv.

    @Hippy
    Dacă nici astea nu sunt critici, atunci nu ştiu care ar putea fi. Dacă Van Gaal decide transferurile şi titularii, de ce s-a apucat Hoeness să vorbească despre aceste subiecte şi să pună presiune pe antrenor?

  4. 1. Orice relatie intre conducator si antrenor are sincopele ei… iar cand jocul nu merge ies la iveala… Van Gaal este foarte orgolios si nu accepta nici un sfat, iar acum, cand jocul nu merge, Hoeness incearca sa-i mai taie putin elanul, pentru ca pe viitor antrenorul sau sa fie mai receptiv si la sfaturile conducerii.
    2. Incearca sa tina toti jucatorii in priza, sa le dea incredere rezervelor, constient ca are cam multi titulari loviti si trebuie sa se bazeze pe multe din rezerve, o lunga perioada
    3. Schweinsteiger va ramane la Bayern… Negocierile inseamna cati bani poate obtine Schweinsteiger acum, cand are multe oferte si cat o poate lungi Hoeness cu semnarea, astfel incat Schweinsteiger sa mai taie din pretentii…
    Off topic: Nu inteleg prezenta lui braafheid in diferite jocuri… Eu intre el si David Alaba vad o groapa ca valoarea si, in primul rand, potential

  5. Alaba era accidentat acu vro 2-3 saptamani si acum vad ca nu mai apare pe lista de accidentati deci banuiesc ca isi reface forma fizica in incercarea de a juca iar in primul 11.

Lasă un comentariu