Propunere pt Euro

Intrucat suntem tot mai aproape de inceputul campionatului am zis sa vin cu o propunere organizatorica si sa vedem care sunt raspunsurile. Va rog sa va dati cu parerea pana pe 22 Mai asa incat sa avem un consens inainte de startul competitiei.Sugestia mea este ca etapele de pronosticuri sa fie grupate dupa data meciurilor asa incat sa ne fie mai usor sa urmarim cand s-a terminat o etapa. M-am gandit o vreme la varianta ca fiecare grupa sa reprezinte o etapa, dar am avea mai multe etape care se desfasoara in paralel, asa ca am revenit la ideea detaliata mai jos.

 • Etapa 1: 12 meciuri, 10 Iunie – 14 Iunie (grupe)
 • Etapa 2: 12 meciuri, 15 Iunie – 18 Iunie (grupe)
 • Etapa 3: 12 meciuri: 19 Iunie – 22 Iunie (grupe)
 • Etapa 4: 8 meciuri, 25 Iunie – 27 Iunie (saisprezecimi)
 • Etapa 5: 7 meciuri: 30 Iunie – 10 Iulie (sferturi, semifinale si finala)

Intrucat este putin timp intre etape fiecare poate sa posteze ininte. Eu pot sa trec pe blog toate meciurile din grupa si pe masura ce e clar cine e in 16zecimi sa adaug si acele meciuri. Asa nu vor fi probleme cu asteptat dupa rezultatele de final de etapa. In acelasi timp s-ar pastra formula obijnuita de etape, castigatori de etapa si un criteru de separare.

Ei bine, ce parere aveti: e ok asa sau ar trebui sa incercam alta varianta?

Reclame

6 comentarii la “Propunere pt Euro

 1. E bine cum le-ai grupat dar mă gândesc că între etape e doar o zi la mijloc și nu știu dacă e suficient timp să posteze toți.
  Eu mă gândesc la următorul sistem :
  – fără etape ,în schimb cu faze ale competiției.
  – prima fază se știu cele 36 de meciuri deci postăm pronosticurile pentru toate cele 36 de meciuri . Le afișezi pe site cu o săptămână înainte astfel încât e timp suficient. Ex calcul. Vlad obține 15puncte,fcbm10 . Nu contează locul obținut.
  – următoarea fază,optimile. Aflăm cine cu cine joacă pe 22 iunie și avem timp 3 zile pentru pronosticuri . Nu contează ce loc obține fiecare ci doar punctajul.
  – sferturile,semifinalele și finala . Nu stiu datele când se joacă dar cu siguranță sunt 2-3 zile libere între faze. În aceste 2-3 zile postăm pronosticurile ,practic după ce știm cine cu cine joacă.
  Practic acest sistem e fără etape ci doar faze ,e mult mai simplu de calculat. La final în caz de egalitate departajarea se face după următoarele criterii:
  1. Cine a ghicit finala
  2.Cine are cele mai multe pronosticuri corecte din semifinale
  3. Sferturi, cine a ghicit cele mai multe
  4. Optimi
  Ex Vlad, dan și fcbm sunt la egalitate 30 de puncte.Vlad și fcbm au ghicit finala dan nu. Dan ocupă locul 3. Ne uităm la semifinale Vlad a ghicit una fcbm pe amândouă. Clasamentul ar fi fcbm,Vlad,dan. Asta se aplică doar în caz de egalitate.

 2. … eu zic să ne consulte cei care vor organiza și calcula rezultatele, dar să ia ei hotărârea după cum cred ei că le este mai ușor de manageriat treburile cu calculele, postările etc …

 3. Nu ar fi mai simplu sa postam pe o saptamana? Adica luni pui meciurile care se vor disputa in saptamana urmatoare. Asa, vor fi 6-7 zile la dispozitie sa isi puna toti pronosticurile

  • Meciurile din grupe (de pe 10 pana pe 22 iunie) se stiu si toata lumea o sa aiba minim 2 saptamani libere de pronosticat.

   Cand e vorba de 16zecimi e un pic mai complicat ca trebuie sa asteptam rezultatele din grupe, dar e totusi timp de pe 22 pana pe 25 si pe masura ce sunt clare echipele clarificate pot sa updatez meciurile.

   Pentru sferturi, semifinale si finala o sa fie cam cate 2 zile intre ele.

   Asa este campionatul organizat. Eu pot sa zic saptamanal, dar asta nu o sa ne permita sa cunoastem echipele cu 6-7 zile mai repede decat se califica ele insale pentru fazele eliminatorii.

   Din motivul asta m-am gandit ca e cel mai simplu sa avem 3 etape in grupe (se stiu toate meciurile), o etapa in 16zecimi (se afla echipele destul de devreme), iar pentru ultima etapa cu sferturile, semifinalele si finala fiecare o sa isi puna pronosticurile pe masura ce avanseaza echipele. Cred ca e destul de rezonabil.

   • Vlad, 101% ai dreptate, cred că e cel mai accesibil format acesta pe care l-ai propus. După ce vor fi gata regulile mă gîndesc să mai invit și dintre membrii MIA SAN MIA Iași, poate va fi un concurs mai disputat, ce zici? :)

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s