Despre omul momentului în Bundesliga

Fcbm afirma într-un comentariu la postul dedicat meciului cu Borussia Mönchengladbach că André Schubert „doar a «profitat» de munca” predecesorului Lucien Favre. Exprimarea are ceva minimalizator, dar, sincer să fiu, nu ştiu dacă asta a fost intenţia colegului de blog. Oricum, a reprezentat un motiv în plus să scriu despre omul momentului în Bundesliga. Articolul a fost publicat pe site-ul Lead.ro şi poate fi citit → AICI.

23 comentarii la “Despre omul momentului în Bundesliga

 1. … da, acum trebuie vorbit de el până nu se dezumflă :) … vedem ce va fi și cu el … ca și cu Lewy care a avut cele 9 minute ale lui apoi nici nu mai rețin dacă a jucat sau nu (voi verifica casetele tehnice :) … am spus eu atunci și cu el că e muuuuuuuuuuuult prea devreme să vorbim de el ca de un mare atacant … a fost atunci momentul lui și nu putea să nu fie amintit, dar nu ca un mare atacant … la fel și Sfântul Andrei ăsta al lui Gladbach (de altfel un mare club zic eu, care merită tot ce e mai bun în lumea asta … poate vom reveni la marile derbyuri din anii 70) … deci și Andrei ăsta are momentul lui, exact cum zici Cătă, și nu putem să nu vorbim acum despre el … ACUM … pe viitor vedem ce e și cu el … toți marii antrenori au apărut din nimic și dintr-o dată, fără ca până atunci să știe cineva de ei … poate e și cazul lui, vedem în următorii 10-20 de ani ce mai face …

  • În linii mari, ai dreptate, cu mențiunea că nu toți marii antrenori au apărut ”de nicăieri”. Beckenbauer avea un background solid de jucător când s-a apucat de antrenorat; la fel, Michels, Cruyff, Trapattoni, Guardiola etc. În sensul că știai de ei și înainte de a deveni antrenori, nu ca Schubert.

 2. Ca să clarific lucrurile, Favre a dus echipa in ultimii ani la un nivel destul de înalt (când a participat Gladbach in CL in noul format ?) iar acest ultim succes a căzut ca o povară pe umerii jucătorilor care trebuiau să-și apere locul ocupat sezonul trecut in BL iar pe de altă parte presiunea meciurilor din CL unde majoritatea jucătorilor doreau să se afirme.
  După cele 5 înfrângeri consecutive in campionat plus cele 2 in CL si mai ales demisia lui Favre au adus echipa in momentul 0. Probabil nu s-a mai impus nici un obiectiv pentru acest sezon (cred că nici cei conducere nu au mai sperat ca echipa să se bată pentru un loc de CL) si acest lucru a fost destul de benefic echipei acesta fiind într-adevăr si meritul lui Schubert care a mai luat din presiunea de pe umerii jucătorilor.
  Abia acum începe greul pentru Schubert când va trebui să păstreze echipa in primele 4 si abia la finalul sezonului o să putem trage concluzii.

   • ok… acum, acum, acum, acum… felicitari…. tocmai au trecut 4 momente si cu ele alti 4 oameni ai momentului :)

    poate sunt doar eu, dar nu ma impresioneaza „omul momentului in Bundesliga” cu nimic mai mult decat „omul momentului la facut kebab in Berlin”…. pana la urma discutam de valori demonstrate sau de cea mai tare echipa de pe locul 3 in Bundesliga dupa 44% din campionat fara sa ia vr-odata un trofeu? Poate la anul o sa fie mai tare in palmares ca Pep pentru ca a luat 2 trofee UCL in acelasi an, dar acum e nimeni in Europa sau Bundesliga.

    Ninja Schubert a luat o echipa crescuta de Favre dupa ani bun de strans experienta. Asta e nimic pe langa primul sezon al lui Ralf Rangnick cu Hoffenheim cand a rupt gura targului cu o echipa de liga a 2a fara experienta sau oameni caliti in Bundesliga.

    • kebab sau kebap ??? sau avem un om al momentului la kebab și altul la kebap??? … dar dacă se suprapun ………. pfuuuuuuuuuu … ăla om al momentului …….. Sărbători fericite tuturor!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! …………. se traduce ce scriam ……….. vă urez de pe acum :))))))))))))

 3. va fi pe viață și pe moarte în EL … Kusen-ManU ……..:))) …. zicea cineva la un moment dat pe aici pe blog de BL sucks … păi nici ăștia din Premier nu stau mai bine cu nimic … dimpotrivă … au mutat toți banii din petrol și gaze la ei ca să ia Leicester până la urmă campionatul (acolo ceva thailandez(ă) le masează conturile :)))) …

  • Miroase a optimi de EL cu United, Shaktar, Sevilla, Loserkusen, Arsenal, Porto, BVB si Napoli. La grupul asta poti linistit sa dai cu banul sa vezi cine ajunge in finala ca-s toate la acelasi nivel.

  • Csabi e batran si lent, dar e mai motivat decat era Schweini. Nu uita era van Gaal cand se prefera un lot subtire si la prima accidentare tot sistemul crapa. Uite cati accidentati sunt acum si au fost de la inceputul sezonului si jocul inca merge.

   E nevoie de experienta spaniolului care de multe ori e singurul mijlocas care faulteaza sa opresca o actiune de contra. M-ar bucura sa prelungeasca un an decat sa stam acolo neacoperiti. Cine vrei sa joace: mega fotbaliatorul Kirchoff?

   Poate ca l-as prefera pe don Carlo in locul lui Pep, ca e nevoie de si siretenie, dar ma bucura rotatia si faptul ca toti raman multumiti ceea ce e greu cu un lot numeros.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s