Probabil ultimul gol al lui Gerd Müller

Gerd Müller suferă de Alzheimer şi este internat într-un cămin de la începutul lunii februarie. Ştirea a apărut aseară pe site-ul lui FC Bayern şi a devenit rapid unul dintre cele mai importante subiecte din mass-media germane. E trist, dar mărturisesc că pe mine m-a impresionat mai mult ştirea din spatele ştirii.

Am aflat din comunicatul clubului şi din Sport Bild că cea mai mare parte a presei sportive din Germania era de multă vreme la curent cu situaţia stării de sănătate a „Bombardierului”, dar că, de comun acord cu FC Bayern, a hotărât să nu publice informaţia.

Ştiu ce înseamnă o asemenea ştire pentru un jurnalist şi publicaţia la care lucrează. Aur. Cunosc senzaţia provocată de faptul că deţii o ştire-bombă şi agitaţia cauzată de amănuntul că o deţine şi concurenţa (Ce facem: o dăm sau nu? Dacă n-o dăm noi, dar ceilalţi o dau? etc).

Faptul că mai multe publicaţii au rezistat zece luni tentaţiei este lăudabil. Senzaţională mi se pare impresia că bunacuviinţă demonstrată de jurnalişti nu este consecinţa unor ameninţări avocăţeşti, ci a respectului pe care îl impune cariera legendară a lui Gerd Müller.

Aceste zece luni de tăcere reprezintă probabil ultimul gol al fostului mare atacant şi singurul pe care l-a înscris fără să ştie. Un gol pe care nu l-ar fi putut marca, însă, dacă anterior n-ar fi reuşit câteva sute.

Reclame

14 comentarii la “Probabil ultimul gol al lui Gerd Müller

  1. Jos pălăria pentru articol desi stirea e una trista. Pe lângă respectul fata de Gerd Müller eu cred ca mai e si respectul fata de clubul de fotbal si viceversa ceea ce in Românica noastră nu o sa fie in veci.

    • Eu sunt mai optimist şi cred că va veni o vreme când şi în România normalul nu va mai fi anormal. Poate nu în timpul vieţii noastre, dar va veni. Trebuie să vină. Plecăciuni şi ţie pentru cuvintele frumoase.

  2. Mie mie se pare un destin sadic… unul din cei mai mari atacanti din istoria fotbalului pur si simplu se va cufunda in uitare… sa fii Gerd Muller si sa uiti ce inseamna asta este cinismul absolut al soartei…

  3. quote of the day, frumos spus:

    „Aceste zece luni de tăcere reprezintă probabil ultimul gol al fostului mare atacant şi singurul pe care l-a înscris fără să ştie. Un gol pe care nu l-ar fi putut marca, însă, dacă anterior n-ar fi reuşit câteva sute.”

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s