O performanță trecută cu vederea

Bucurie fără margini în Säbener Straße: FC Bayern München și-a asigurat prematur rămânerea în prima ligă. A fost suficient un 5:0 în fața propriilor suporteri contra lui Eintracht Frankfurt, rivală în lupta pentru evitarea retrogradării, în etapa a 19-a din Bundesliga. După victoria de duminică, FC Bayern nu mai poate cădea pe locul 16 sau mai jos, indiferent de rezultatele care se vor înregistra în ultimele 15 etape.

Münchenezii au reușit să-și asigure atât de devreme rămânerea în prima ligă și pentru că Freiburg, Hamburg și Braunschweig, adversarii lor direcți în lupta pentru evitarea retrogradării, s-au împiedicat la sfârșitul săptămânii trecute. «Mi s-a luat o piatră de pe inimă!», a mărturisit Uli Hoeness, puternic mirosind a bere nefiltrată, la petrecerea dedicată menținerii în prima ligă. «Vom mai juca încă un an în Bundesliga! În ultimele partide vom putea evolua descătușați, fără teamă de retrogradare» .

Lucrurile n-au stat mereu atât de bine. Sezonul 2012-2013 a decurs atât de nefericit, încât münchenezii s-au văzut siliți să se despartă de antrenorul Jupp Heynckes la sfârșitul lui. Pep Guardiola, urmașul său, s-a aflat în fața unei grămezi de cioburi, dar în ciuda condițiilor vitrege a reușit încă din etapa a 4-a să-și conducă echipa la un mult lăudat 1:1 cu Freiburg, rezultat prin care bavarezii au văduvit o contracandidată la evitarea retrogradării de două puncte importante.

În ciuda atmosferei sărbătorești, directorul sportiv Matthias Sammer a avertizat: «Nu trebuie să devenim delăsători, chiar dacă sezonul e aproape încheiat și mai avem de jucat doar 15 etape». Și pentru ca în sezonul viitor salvarea de la retrogradare să fie realizată și mai devreme, întăririle ar fi neapărat necesare. «Ne gândim să-i cumpărăm pe Marco Reus, pe Mesut Özil, pe Real Madrid și toate drepturile din jurul termenului “fotbal”». Chiar și contractarea unui nou antrenor e posibilă, favorit fiind Jupp Heynckes.

Până spre orele dimineții se puteau auzi în München strigătele euforice ale suporterilor lui FC Bayern: «Niciodată n-o să mai fim în liga a doua! Niciodată, niciodată!».

Rândurile de mai sus reprezintă traducerea unui text apărut pe site-ul umoristic Der Postillon.
Reclame

13 comentarii la “O performanță trecută cu vederea

 1. hahahahahahahahahahahahah…. buna :D

  sigur o sa urmeze 15 postari isterice ale lui Raz, pe tema „stiam eu ca dupa ani de dieta cu 15 feluri de bere bavareza si carnatii lui Hoeness la gratar vreti sa il iuati pe Reus… Watzke avea dreptate… bondarii sunt nuimai unii si nu va lasaaaaaaaaam” :-)

 2. Buna de tot :)
  Pe de alta parte, nici Barcelona nu pierduse de vreo 2 ani in LaLiga pana la neanuntata asta cu Valencia. O sa vina si in Säbener Straße de-astea. Macar sa nu vina cu Arsenal. Nu mai bine cedati cu BVB? Iese bine pentru toata lumea asa…

 3. Un pic off-topic: daca pica treaba cu un nou contract pt kroos, cum se pare, ce parere aveti de aducerea lui Draxler? Cred ca ar fi o afacere fantastica pentru ca mi se pare mult mai creativ pustiul.

 4. FCBayern are la dispoziţie finanţele necesare să mulţumească pe oricine, Kroos va rămâne la FCBayern, e un jucător produs de bavarezi.

  cum bine a subliniat şi Uli Hoeness, FCBayern este un club care cumpără, nu unul care vinde!

  • hehe… da si nu prea… mai ti minte episodul Ballack?
   cand jucatorul se hotaraste sa plece fara sa isi prelungeasca contractul o face si Kroos isi joaca bine cartea.. daca pleaca gratuit de la Bayern pleaca pe o groaza de bani.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s