Bijuteria de pe Etihad: cifre şi păreri

Cifre. Media înălţimii celor 14 jucători de câmp folosiţi de fiecare echipă a fost cu doar 1 milimetru (!) în favoarea lui Manchester City (180,3 cm / 180,2 cm); chiar şi în condiţiile acestei diferenţe minime, este oarecum surprinzător că am câştigat mai multe dueluri la cap (12 / 9; raport procentual: 57 % / 43%) decât o formaţie din Anglia (pentru că englezească nu-i poţi spune, din moment ce a avut doar trei supuşi ai reginei pe teren).

La fel de surprinzător poate fi faptul că majoritatea acţiunilor noastre de atac (43%) s-au purtat pe flancul drept, acolo unde perechea Rafinha – Robben pare mai puţin sudată decât cea de pe flancul stâng (Alaba – Ribéry 31%) din cauza înlocuirii lui Lahm cu brazilianul.

Lahm, un fundaş lateral reinventat de puţin timp ca mijlocaş central la închidere, a avut cifre mai bune decât Touré şi Fernandinho, jucători născuţi pe postul ăla.

Păreri. Am greşit înaintea meciului, afirmând că City e din categoria noastră. Poate fi, dar deocamdată nu e. Totuşi, am scuza că la fel a crezut şi Robben, care a declarat ulterior că se aştepta la mai mult din partea adversarilor.

Aseară mi-a trecut prin cap că singurele echipe care ne puteau învinge ar fi fost Barcelona lui Guardiola şi Interul lui Mourinho. Din fericire pentru noi, nici una nu mai există.

Cea mai bună explicaţie pentru jocul şi rezultatul de pe Etihad îi aparţine unui jurnalist de la The Guardian: ”A fost City prea slabă sau Bayern prea bună? Amândouă”.

Încheiere. Cu Heynckes am fi avut şanse mari să ne apărăm trofeul. Cu Guardiola, ele mi se par şi mai mari. Nu pentru că Pep ar fi mai antrenor decât Jupp, ci datorită impredictibilităţii pe care o atrage după sine o asemenea schimbare. Când deja începuseră să creadă că mai au puţin şi ne descifrează vechiul alfabet, adversarii s-au trezit în faţa unuia nou. Sigur, au existat situaţii în care înlocuirea tehnicianului a însemnat un regres, dar nu pare a fi cazul nostru de data asta. Este evident că echipa se acomodează cu ideile noului principal, mai repede decât speram şi decât şi-ar fi dorit opoziţia (amintiţi-vă cât a durat să priceapă filosofia lui Van Gaal – o jumătate de sezon!). FC Bayern-ul lui Heynckes părea o divizie de tancuri, cel al lui Pep seamănă cu un roi de viespi. Şi uneori e mai uşor să te fereşti de atacul unor blindate, decât de cel al unor insecte.

Reclame

10 comentarii la “Bijuteria de pe Etihad: cifre şi păreri

 1. Aseara a fost un meci foarte bun si cred ca a fost doar o sclipire care a aratat ce poate sa fie. Echipa inca e departe de automatismele si dinsmismul pe care il doreste Guardiola, dar m-a bucurat teribil sa vad stilul de aparare organizata cu toti jucatorii adus de Jupp alaturi de atacuri mult mai putin previzibile in stilul lui Pep.

  Acum ramane ca Javi, Thiago si Goetze sa revina in deplinatatea fortelor si sa se incadreze in acest mecanism asa incat sa vedem o echipa care domina jocul aerian in timp ce este total imprevizibila pe atac.

  Cu astea realizate si prelungirea contractelor unor jucatori cheie precum Alaba, cred ca avem sanse mari la 2 trofee UCL in urmatorii 3-4 ani.

  Ce mi-a placut teribil a fost faptul ca la centrarile spre mijlocul terenului mai ales Dante, dar si Schweini sareau la cap cu adversarul si intrau in dueluri ca sa nu fie disproportionat raportul 1-la-1 cu Lahm, si asta a venit sigur de la Guardiola.

  E clar ca in momentul in care o sa dam de adversari precum Real, Barca, PSG, Chelsea, BVB sau United o sa vedem niste echipe mai agresive ca City asa incat o sa fie nevoie sa reusim sa mentinem tot meciul jocul de pressing facut mai ales in prima repriza.

  Cred ca riscurile cele mai mari in momentul asta sunt lenea, ideea ca suntem deja fantastici si posibilitatea ca BVB sa mai piarda din jucatorii cheie (parca Reus avea o clauza de 35 de mil ca Goetze), fara sa investeasca serios in banca de rezerve, lasand un gol mare in Bundesliga intre Bayern si restul. Avem nevoie ca de aer de concurenta la club dar si in Germania pentru a domina UCL cu Guardiola.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s