Pentru că tot jucăm în cupă: o povestioară mai interesantă decât meciul cu Lautern

Se teme cineva cu adevărat de Kaiserslautern (miercuri, 21:30, Dolce Sport 1)? Bun. Ce mai e de spus, atunci? Că am putea folosi o echipă cu mai multe rezerve, că va absenta sigur Badstuber (accidentat, stă circa două săptămâni), că Gustavo a fost recuperat după leziunea suferită cu Leverkusen, că singurul incert e Ribéry și că adversarii nu pot alinia cel mai bun 11. În rest?

ZIUA ÎN CARE N-AM AVUT B(UL)AN

Pe 12 aprilie 1959, în turul al 3-lea al Cupei Germaniei, FC Bayern se deplasează pe terenul rivalei TSV 1860. Timp de 90 de minute, meciul are de toate – inclusiv un penalty refuzat nouă – mai puțin goluri. În consecință, se intră în prelungiri, care au de toate, mai puțin sarea și piperul fotbalului. Conform regulamentului în vigoare,  urma o rejucare.

Rejucare care se consumă zece zile mai târziu, pe 22 aprilie, pe terenul nostru. Presa vremii a notat că s-a transpirat serios, fără folos: 0:0 după 90 de minute. E nevoie iar prelungiri – degeaba: tabela refuza să se modifice, după patru ore de fotbal efectiv! Prin urmare, mai rămânea o singură soluție, conform regulamentului în vigoare.

Arbitrul a fluierat sfârșitul meciului, i-a strâns pe jucători în jurul lui, a aruncat în sus banul și a declarat-o pe TSV câștigătoare. Fotbaliștii ambelor echipe au părăsit braț la braț gazonul, aplaudați încă o dată de spectatori. (Süddeutsche Zeitung)

Nu am garanția că a fost singurul meci al lui FC Bayern decis astfel, dar știu sigur că a fost ultimul.

Reclame

4 comentarii la “Pentru că tot jucăm în cupă: o povestioară mai interesantă decât meciul cu Lautern

    • 4-3-3 presupune folosirea unui singur atacant de careu. Nu-l văd nici pe Mandukic şi cu atât mai puţin pe Gomez jucând extreme. Amândoi sunt vârfuri clasice. Prin urmare, au mai multe şanse să fie în acelaşi timp pe teren într-un 4-1-3-2.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s