Trofeul Santiago Bernabéu: cea mai importantă pradă obținută în amicale

Președintele Willi O. Hoffmann și managerul Uli Hoeness s-au pozat în 1983 alături de trofeul Santiago Bernabéu (sursa: «Bayern Magazin» din 29.10.2010).

Obiectul din fotografie a fost fabricat după moartea legendarului președinte al lui Real Madrid (1978), și ar fi trebuit să rămână în capitala Spaniei un an mai târziu, la sfârșitul primului turneu amical comemorativ organizat de “albi”. Că nu s-a întâmplat așa, de vină este (și) FC Bayern.

Glumind doar pe jumătate, sunt mândru că în timpul mandatului meu de președinte a fost câștigat cel mai mare trofeu din istoria clubului. Am primit o invitație din partea lui Real Madrid. Președintele de atunci al Realului era Luis de Carlos. După cum mi-a mărturisit mai târziu, ne-a invitat doar pentru că aveam o faimă bună, dar o echipă proastă. Real își dorea să câștige greul și mai ales foarte scumpul trofeu. (Willi O. Hoffmann, în «Bayern Magazin» din 29.10.2010)

Pe scurt: contrazicând părerea șefului gazdelor, am învins-o chiar pe Real în semifinalele competiției și l-am “arestat” pe Bernabéu după un succes cu Ajax în finală. Apropo pe Ajax: era prima întâlnire cu olandezii după meciul ăsta.

Peste un an, în 1980, am participat din nou la turneu, din postura de deținători ai trofeului. Și ni l-am apărat cu succes, după ce am bătut iar Realul, de data asta în finală. Alt apropo: cu foarte puțin timp înainte se întâmplase asta.

La rivalitatea binecunoscută dintre madrileni și münchenezi au contribuit și evenimentele petrecute la ediția din 2002 a trofeului Santiago Bernabéu, când Real și-a aniversat centenarul. Cum s-a terminat sărbătoarea, aflați dând click aici.

În fine, se poate spune că spaniolii ne-au răspuns – târziu, dar au făcut-o – cu aceeași monedă. În 2010 câștigă pe Allianz Arena cupa Franz Beckenbauer, la plecarea acestuia din funcția de președinte plin și instalarea în cea de președinte onorific.

*****

Cântărind 64 kg și costând 3.500.000 pesetas (cca. 21.000 €), Santiago Bernabéu nu e doar cel mai prestigios trofeu câștigat de FC Bayern în amicale, ci și cel mai greu din vitrina clubului (“salatiera” acordată învingătoarei din Bundesliga cântărește 11 kg, iar “urecheata” Ligii Campionilor – doar 8) și printre cele mai scumpe (Cupa Germaniei costă cam 100.000 €, iar “salatiera” – cam 25.000).

Reclame

3 comentarii la “Trofeul Santiago Bernabéu: cea mai importantă pradă obținută în amicale

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s