Competiția UEFA. Meciul cui?

Când scriu acest articol nu știu dacă voi avea bilet la finala Ligii. Repartizarea acestora prin tragere la sorți a început ieri și se va încheia pe 9 mai, iar eu încă aștept mailul cu «da» sau «ba». Indiferent de mesajul pe care îl  voi primi, un lucru e clar: situația tichetelor de acces la marele meci de pe Allianz arată cât de mult contează suporterii în ochii conducătorilor fotbalului.

Din totalul de 62.500 de bilete, UEFA, organizatorul evenimentului, a repartizat celor două cluburi finaliste câte 17.500. De restul de 27.500 s-a ocupat direct forul continental, după cum urmează: 7.000 vândute microbiștilor neutri din categoria muritorilor de rând și 20.500 împărțite celor 53 de federații europene și sponsorilor. Altfel spus, către tot felul de “Nași”, de băieți și de fetițe simandicoase de la bănci, fabrici de bere, de mașini etc.

Deranjantă nu este neapărat prezența pe stadion a ultimei categorii de spectatori amintite, ci proporția; cantitatea, nu calitatea (îndoielnică). 20.500 înseamnă aproape o treime din numărul total al locurilor și mai mult decât biletele puse la dispoziția fiecărui club. De asta zic că pe cei de la UEFA (și nu numai) îi doare-n cot de suporterii simpli: pentru că or fi competițiile lor, dar asemenea meciuri ar trebui să fie într-o mai mare măsură ale noastre.

P.S. – Pentru că tot am scris despre bilete, vă recomand cartea din fotografie. Știu, titlul e pe FIFA, dar UEFA și FIFA sunt deseori același drac. În plus, e menționat în treacăt și clubul nostru, într-un context nu tocmai măgulitor. V-am trezit curiozitatea?

Reclame

2 comentarii la “Competiția UEFA. Meciul cui?

  1. Hehe… si asta te deranjeaza, locurile in finala? Situatia biletelor mi se pare asa de insignificanta pe langa haosul din jocul de fotbal:
    * Proba video nu exista ca sa te lamuresti exact cand e gol, cand e out, cand a fost fault, cand a fost simulare, care e pozitia exacta din care trebuie batuta lovitura libera si out-ul sau cand e pastrata distanta corecta a zidului la loviturile libere.
    * Regulament nu e clar pentru cand se dau cartonase. Mi se pare normal ca atunci cand aplici o regula pentru fault sa aplici aceiasi regula contra celui care cere fault cand proba demonstreaza ca a fost. Alt exemplu e situatia cand faultezi adversarul in propria jumatate ca sa nu plece pe contra si situatia nu e tratata la fel ca atunci faultezi adversarul aproape singur cu portarul.
    * Regula situatiei de off-side nu e clara. Ba nu e offside cand pleci din propria jumatate, ba jucatori pot sa fie in „off side” cat mingea nu se duce spre ei.
    * Jucatorii si antrenorii sunt suspendati pentru ca au luat cartonase intentionat ca sa fie suspendati cand le convine mai mult ceea ce e total absurd pentru ca regula nu zice ca poti sa fi suspendat numai cand nu iti convine.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s