23 de penalty-uri și emoții cât cuprinde

Pentru că miercuri vom avea parte din nou de emoțiile cupelor europene, iată povestea unui meci în care un jucător s-a comportat asemenea suporterilor mai slabi de inimă, gata să se întoarcă cu spatele la teren sau să stingă televizorul în momentele de maximă tensiune.  

Pe 2 noiembrie 1983, FC Bayern a jucat cu PAOK Salonic, formație pregătită de Pal Csernai, fostul nostru antrenor, manșa secundă a turului II al Cupei UEFA. După 0:0 în Grecia, au urmat alte 120 de minute fără gol pe Olympiastadion din München și s-a trecut la executarea loviturilor de departajare.

Nu dai o dată, nu dai a doua oară, dar din a treia tot îți iese

Oaspeții au tras primii și au marcat. A urmat Augenthaler, care a avut nevoie de trei încercări pentru a înscrie o dată. Deși portarul elenilor apărase primul și al doilea șut, arbitrul a dispus de fiecare dată repetarea loviturii, considerând că goalkeeperul se mișcase prea devreme pe linia porții!

Grecii fac 2:1, după care Dieter Hoeness, parcă deloc în apele lui, execută lamentabil și ratează, făcându-l pe comentatorul partidei să exclame: ”Doamne, ce șut a fost acesta? Tipic pentru jocul de astăzi al bavarezilor: fără putere, fără moral, fără încredere în forțele proprii”.

La 3:2 pentru PAOK, Pfaff, portarul nostru, reușește să apere un șut pentru prima dată, dar arbitrul iese din nou evidență și cere repetarea loviturii, din același motiv ca în primul caz. În comparație cu Augenthaler, lui Vassilakos îi sunt suficiente doar două încercări pentru un gol.

Liberoul dezertor și portarul erou

Se face 4:3 pentru greci, care se califică dacă înscriu. Dar Pfaff parează șutul lui Damonankis și ne ține în viață. În fine, se ajunge la 8:8 și portarul nostru respinge execuția lui Maloufas. În acel moment, lucrurile erau simple: marcam și ne continuam parcursul european.

De tras, ar fi trebuit s-o facă Bertram Beierlorzer (foto→), singurul jucător de câmp al lui FC Bayern care nu executase încă.  Dar liberoul de 26 de ani fusese răpus de emoții și fugise la vestiar, după cum își amintește un jurnalist prezent la meci, lăsându-l pe Pfaff să marcheze golul calificării în optimi, unde ne va elimina Tottenham, viitoarea câștigătoare a Cupei UEFA.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s