Câți dintre noi, Vlad?

Câți dintre noi sunt cei mai buni în domeniul lor de activitate? Câți dintre noi dau zi de zi același randament (ridicat) la locul de muncă sau la școală? Câți dintre noi se pot lăuda cu faptul că le-a ieșit orice, oricând, oricât de repede au vrut? Câți dintre noi pot spune cu mâna pe inimă că au reușit să-i convingă de fiecare dată pe alții că se străduiesc din răsputeri să iasă dintr-o pasă proastă? Câți dintre noi au jucat măcar un minut fotbal la profesioniști? Câți dintre noi au răsfoit vreodată o revistă pentru antrenori? Câți dintre noi au văzut mereu mai întâi bârna din ochii lor, și abia apoi paiul din ochii celorlalți? Câți dintre noi ar renunța la fericirile și tristețile fotbalului în favoarea unui parcurs de metronom și a unei vitrine pline cu trofee, obținute cu emoții zero?

Personal nu pot striga «Eu!» la nici una din aceste întrebări. Ceilalți? Să răspundă ei. Dar tu, Vlad?

Uitând că nu suntem Robbeni, le cerem celor dragi, indivizi sau colectivități, să fie.

Le refuzăm slăbiciunile noastre de Badstuberi și nu-i vrem doar învingători, îi vrem perfecți.

Noi, niște oameni, pe ei, niște oameni. Altfel, chiar și în caz de succes…

Ne supărăm.

Reclame

3 comentarii la “Câți dintre noi, Vlad?

 1. eu subscriu celor spuse de cata……..nu stiu cum as fi reactionat daca nu intram in finala…….probabil ma imbatam bine bine de tot, imbibam vinul cu lacrimi, si apoi as fi spus ca poate la anul…………..dar stiu clar ca avem niste jucatori care intr-adevar dau totul…………in special manu, holger, phillipp, franck, david, bastian, toni, ivica, thomas, mario si cred ca si jerome……………..insa, asa cum bine zice cata, ca si noi toti, nu intotdeauna le iese asa cum ar vrea ei……………………..nu avem cea mai buna echipa din lume, dar cateodata astia toti reusesc sa formeze cea mai buna echipa, dar fiecare in parte, luati cate unul sunt cei mai buni……………..cel putin pentru noi……………….ii imbratisez pe toti si va imbratisez pe voi toti………………………..

 2. eu nu :(
  dar stiu pe unul care a fost la un deget de perfectiune…..poate chiar a atins-o,
  A fost singurul care a zburat atat de aproape de soare : MJ . pt cunoscatori

  oameni cael se nasc 1 data la 2-300 ani

 3. Cata, banuiesc ca stii ca la macar jumatate din intrebarile respective e imposibil de raspuns si bat mai degraba a intrebari retorice?

  Cine decide care e cel mai bun in domeniul lui sau macar sa defineasca 100% exact care e domeniul lui? Cine defineste ce inseamna acelasi randament si cum se masoara? Ce inseamna ca ti-a iesit orice si oricat de repede ai vrut: de exemplu, punem egal intre „vreau sa vina pizza in juma de ora” si „vreau sa ajung pe postul X in 10 ani” ? Cum poti sa masori ca i-ai convins pe ceilalti de ceva cand doar ei pot sa spuna daca au fost convinsi si nici atunci nu ai garantia ca e adevarat? Cum vezi barna din ochii tai, neavand posibilitatea sa te vezi complet din afara, dincolo de faptul ca poti sa incerci sa devi mai bun cu fiecare zi?

  Nu am jucat nici un minut la profesionistim dar nu am fost niciodata inregistrat ca jucator de fotbal profesionist.
  Nu am rasfoit niciodata o revista pentru antrenori dar nu consider ca are vr-un fel de relevanta. Altfel reiese ca toti cei care au rasfoit o revista de IT sunt experiti in doemniu sau cei care au rasfoit o revista literara sunt mari scriitori.
  Fericirea adusa de fotbal, in cazul meu, nu vine de la un parcurs perfect si 5 trofee castigate in fiecare an.

  Am realizat destul de multe comparativ cu altii care lucreaza de mult mai mult timp „in domeniul meu”, incerc in fiecare an sa imi propun si sa ating tinte tot mai ambitioase si nu ma intereseaza decat multumit cu mine insumi la sfarsitul zilei, mu sa ma considere careva „cel mai bun”.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s