O clipă și doi ochi clipind din viața lui Hoeness

Există oameni obișnuiți, care se nasc o singură dată, și oameni mai puțin obișnuiți, care se nasc de mai multe ori. În documentele lumești, Uli Hoeness are 60 de ani, împliniți pe 5 ianuarie. În cele cerești, însă, nu m-ar mira ca vârsta amintită să fie însoțită de alta, scrijelită între paranteze: 30.

Pe 17 februarie 1982, actualul președinte, pe atunci de nici trei ani manager, supraviețuia miraculos și singur prăbușirii avionului care transporta alte trei persoane la Hanovra. Avea să mărturisească că accidentul l-a schimbat: “Mi-a fost dăruită o nouă viață atunci. Sonnyboy-ul din mine murise”.

Ești tentat să spui că exercițiile de imaginație rămân exerciții de imaginație și că n-ai de unde să știi cum i-ar fi mers în ultimii 30 de ani lui FC Bayern, strict sportiv vorbind, fără Uli Hoeness. Dacă accepți, totuși, că banii condiționează din ce în ce mai mult performanța fotbalistică, răspunsul e lesne de ghicit.

O fi murit Sonnyboy-ul din Hoeness pe 17 februarie 1982, dar Moneymaker-ul din el a continuat să trăiască. Cu unele înclinații te naști, o dată sau de mai multe ori. Uli a avut și are talentul să extragă bani din orice, de la piatră seacă la podele, după cum povestesc doi jurnaliști germani:

Dacă se întâmpla ca lunea, când măcelăria tatălui său era închisă, să lipsească o singură marcă din casa de bani, micul Uli mergea de-a bușilea prin toată prăvălia și nu se lăsa până nu găsea bănuțul pierdut între șipcile de lemn ale podelei.

Despre finanțele lui FC Bayern sub conducerea lui Hoeness puteți citi și în excelentul articol publicat de The Swiss Ramble. Eu mai spun atât: după ce Dumnezeu i-a făcut cu ochiul acum 30 de ani, Uli s-a apucat vârtos să facă și el cu ochiul pentru binele clubului. Cu ochiul dracului.

Uli Hoeness în spital, după prăbușirea avionului (foto: Abendblatt)
Epava avionului în care se afla Uli Hoeness (foto: Sport Bild)
Reclame

3 comentarii la “O clipă și doi ochi clipind din viața lui Hoeness

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s