Bombardierul de-o viață a fost și genist o clipă

Gerd Müller (stânga), în rolul lui Sepp Maier (dreapta). (sursa foto: Rund)

Se zice că există ocazii care apar doar o dată-n viaţă şi că ideal ar fi să profiţi de ele. Ei bine, cu 47 de ani în urmă, Hamburger SV, adversarul nostru de sâmbătă, a ratat o asemenea șansă. O şansă pe care nimeni n-a mai avut-o ulterior.

Pe 20 octombrie 1965, HSV a primit vizita lui FC Bayern, în primul meci direct din Bundesliga. Ei din postura de fondatori ai competiţiei, noi din cea de proaspăt promovaţi. Partida a pus faţă în faţă, la propriu (ţineţi minte detaliul ăsta!), doi mari atacanţi germani: hamburghezul de 28 de ani Uwe Seeler, deja cunoscut la vremea aceea, şi bavarezul de numai 19 de ani Gerd Müller, care avea să-i depăşească performanţele.

Dacă tot ce ai şti ar fi scorul final, 4:0 pentru FC Bayern, ai putea spune că meciul n-a avut istoric. Fals! În minutul 33, când tabela arăta numai 2:0, Sepp Maier, portarul nostru, s-a accidentat la genunchi, suficient de nasol pentru a avea nevoie de îngrijiri medicale în afara terenului. Pentru că atunci nu erau permise schimbările, un alt jucător a trebuit să-i ţină locul între buturi, temporar.

Măgăreaţa a picat pe Gerd Müller, autorul golului secund. Puştiul a îmbrăcat tricoul de goalkeeper şi s-a pus pe apărat! Cele zece minute jucate ca portar, până la reintrarea Sepp, au fost singurele din carieră în care a trebuit să evite golurile, nu să le înscrie. Iar Hamburg a irosit ocazia de a intra în istorie drept singura formaţie din lume care i-a dat gol celui care avea să le dea goluri peste goluri tuturor.

În timpul unui meci la Hamburg l-am înlocuit pentru zece minute în poartă pe Sepp Maier şi, cu mănuşile lui mult prea mari pentru mine, am reuşit chiar să “dezamorsez” o “bombă” expediată violent de Uwe Seeler. (Gerd Müller)

Uneori, poveştile nu se repetă

Meciul amintit a fost doar primul în Bundesliga dintre cele două echipe, nu şi cel dintâi din istoria confruntărilor directe. Prima partidă oficială ever dintre HSV şi FC Bayern se disputase, de fapt, pe 22 iulie 1928, în semifinalele campionatului Germaniei. Dacă v-aş povesti ce s-a întâmplat atunci, n-o să mă credeţi! Am s-o fac, totuşi, cu riscul de a-mi spune că sunt mincinos.

Am marcat primii şi totul părea a fi în grafic, chiar dacă prima repriză s-a încheiat 1:1. Numai că, exact înainte de pauză, Alfred Bernstein, portarul nostru, şi-a rupt un deget şi n-a mai putut juca. Între buturi a intrat Emil Kutterer, un fundaş. Dacă sunteţi curioşi să aflaţi cu ce scor s-a terminat meciul, apăsaţi AICI. 37 de ani mai târziu, avea să fie o cu totul şi cu totul altă poveste.

Reclame

3 comentarii la “Bombardierul de-o viață a fost și genist o clipă

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s