N-am avut bani pentru Hagi

Bild a scris despre interesul lui FC Bayern pentru Hagi (sursa foto: tikitaka.ro)

Fotografia de mai sus a fost publicată într-un articol referitor la primul turneu disputat de naționala României după Revoluție. Ea reprezintă o pagină din ziarul Bild de la începutul anului 1990, care conține o avancronică a amicalului FC Bayern – România (2:1) cu titlul «Plan: Maradona din Carpați trebuie să încânte pentru Bayern».

Ca să-și justifice titlul, jurnalistul german citează două declarații (le-am evidențiat în chenar roșu) din care reiese că Hagi chiar ne făcea cu ochiul la vremea respectivă:

Hagi ar putea fi interesant și pentru noi. (Hoeness)

Hagi este un fotbalist excelent. L-aș lua imediat, dar abia poate fi plătit. (Heynckes)

După cum știți, transferul nu s-a realizat niciodată. Bild scria, atunci, că FRF cerea 10 milioane de dolari în schimbul lui Hagi și că AC Milan oferise deja 11 milioane de mărci.

În locul românului, FC Bayern avea să achiziționeze în vara aceluiași an, pentru suma totală de 10,3 milioane de mărci, doi jucători: Effenberg și Brian Laudrup. A fost mai bine?

Reclame

8 comentarii la “N-am avut bani pentru Hagi

 1. eu cred ca hagi s-ar fi integrat intr-o echipa ca bayern munchen fiindca avea cam toate calitatile,plus modestie si disponibilitatea la multa munca,nu l-am prins pe laudrup dar cred ca maradona din carpati nu ar fi fost un jucator mai slab decit effenberg,per ansamblu

 2. nu cred k Hagi putea face mai mult decat a facut Effe pentru Bayern dar personal imi pare rau ca transferul nu sa realizat. Ar fi fost un lucru extraordinar ca cel mai bun jucator roman din toate timpurile sa fi jucat la Munchen . Stiu ca ma contrazic putin dar pt mine gandind cu sufletul Bayern a gresit .

 3. Vorbind discuții, mi-e greu să cred că Hagi s-ar fi descurcat mai prost decât Effenberg în prima perioadă petrecută la FC Bayern (1990-1992), când singurul lucru câștigat a fost o supercupă.
  Germanul era doar o promisiune pe atunci și abia la revenirea la Munchen, șase ani mai târziu, avea să devină marele Effe.

 4. Pacat ca nu s-a realizat transferul, ar fi fost interesant sa urmarim parcursul lui Hagi la Bayern. Oricum, Effe ramane in inimile tuturor suporterilor lui Bayern. A fost urias.

 5. Ce Hagi, Effenberg a fost absolut superb, nu l-am prins in prima perioada, dar tin si acuma minte golul de pe partea dreapta la coltul scurt din meciul cu Dinamo Kiev din C.L.
  Pe van Bommel il consider o copie buna a lui Effenberg, jucatori ca acestia sunt din foarte rari, iar cand ii prinzi trebuie sa ii ‘arestezi’.
  Cat despre Hagi, nu cred ca s-ar fi adaptat rigorilor din Germania, el chiar si-a ales cele mai bune campionate pentru el, Spania si Turcia.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s