La ce a fost Gomez mai bun decât Messi în 2011

Pare greu de crezut, dar germanul l-a depășit la un anumit capitol pe actualul și, dacă ar fi după mine, viitorul Balon de Aur în privința realizărilor din perioada 1 ianuarie – 31 decembrie 2011. Este vorba de eficacitate, adică de raportul minutelor jucate și al golurilor marcate în acest an calendaristic în toate competițiile oficiale rezervate cluburilor. Dintre fotbaliștii care evoluează la marile echipe ale Europei, unul singur a fost mai bun decât Mario Gomez din acest punct de vedere.

TOP 3 AL EFICIENȚEI ÎN 2011

 1. Cr. Ronaldo (4452 minute, 53 goluri) 1 gol la 84 de minute
 2. Mario Gomez (3800 minute, 43 goluri) 1 gol la 88,37 minute
 3. Lionel Messi (4898 minute, 55 goluri) 1 gol la 89,05 minute

Pornind de la acest detaliu, poate doriți să comentați și ce scria cunoscutul Raphael Honigstein la mijlocul acestei luni:

In the absence of injured midfielder Bastian Schweinsteiger, Gomez has arguably been his team’s key player this season. […] In total, he’s scored 76 times in 113 games for Munich since 2009. Only the legendary Gerd Müller (365 in 427 Bundesliga games) has a better ratio. […] He’s never the most elegant of players, perhaps that’s his main problem in an age where pacey forward/winger/midfielder hybrids like Leo Messi and Cristiano Ronaldo are setting the benchmark. He doesn’t run much with the ball, either. Gomez is a technician of the highest order, but only within shooting range: he’s almost two-footed and more than useful with his head. Former Bayern defender Willy Sagnol, now sporting director at the French FA, recently called him the one „irreplaceable” player in Bayern’s starting XI.

Dacă nu v-ați săturat de statistică, iată alte câteva observații preluate de pe OptaSports:

 • Mario Gomez este jucătorul care a tras de cele mai multe ori pe poartă în Bundesliga, în anul calendaristic 2011: 65 de șuturi, 32 de goluri. Deloc rău, nu-i așa?, pentru un atacant hulit de mulți ;).
 • Manuel Neuer stă cel mai prost în privința șuturilor pe poartă din afara careului apărate de goalkeeperii din Bundesliga cu minimum 10 meciuri în acest sezon: 28,6% din șuturi au fost goluri.
 • Anatoli Timoșciuk a fost cel mai exact pasator din Bundesliga în turul actualei ediții: 92% din serviciile sale au ajuns la destinația dorită de ucrainean.
 • Thomas Müller face parte din grupul jucătorilor care au nimerit de cele mai multe ori bara (4) în prima parte a stagiunii în curs a campionatului Germaniei.
 • FC Bayern (73p) este lider în clasamentul Bundesligii întocmit pe anul calendaristic 2011 (returul sezonului trecut plus turul celui actual). Urmează Dortmund (66p) și Leverkusen (61p).

Închei urându-vă La Mulți Ani!, convins că există suficiente motive de optimism pentru 2012. Vorba prestigiosului The Guardian:

When everyone is fit and selected FC Hollywood will be a formidable force and no one – not even Barcelona – will have a burning desire to face them.

Reclame

6 comentarii la “La ce a fost Gomez mai bun decât Messi în 2011

 1. Un 2012 plin de bucurii personale si celebrari ale trofeelor celor de la Bayern.

  @ Catalin – ma bucur ca te-ai hotarat sa mai scrii si sunt sigur ca toti am simtit lipsa articolelor tale :)

 2. Gomez rateaza cand ti-e lumea mai draga dar nu avem ce sa-i zicem. Statistica e cu el si sunt putini jucatori care marcheaza numarul asta de goluri pt cluburi cu traditie.

  Sper sa vedem la vara niste transferuri care sa intareasca cu adevarat lotul asa incat, pe langa golurile marcate de Mario, sa vedem cat mai multe meciuri fara gol primit.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s