Bubuim sau fâsâim?

Bănuiesc că suntem de acord: meciul de duminică cu Leverkusen (16:30, Eurosport 2) pică cum nu se poate mai prost pentru noi. Și totuși, Uli Hoeness s-a declarat convins că îndepărtarea lui Van Gaal va avea un efect benefic imediat.

Aștept o explozie. Aștept să fie îndepărtată cămașa de forță în care au fost băgați jucătorii cu luni în urmă.

Întrebarea este unde va lăsa urme mult dorita explozie: (doar) în evoluția echipei sau (și) pe tabelă? Dacă luăm în calcul cele mai recente informații referitoare la problemele de lot, răspunsul obiectiv ar fi simplu și tăios: «nicăieri».

Van Buyten (accidentat), Badstuber și Robben (suspendați) sunt aut în mod cert, iar lista absenților s-ar putea prelungi cu Schweinsteiger și Ribéry, loviți destul de serios în timpul antrenamentelor din ultimele două zile.

Foarte probabil, linia de fundași din fața lui Butt va fi alcătuită din Lahm, Breno, Luiz Gustavo și Contento, iar Timoșciuk și Ottl vor forma perechea de măturători de la mijlocul terenului. Simțiți că vi se face rău, cumva?

Mă tem că în aceste condiții și în fața echipei momentului în Bundesliga (5 victorii consecutive și 8 meciuri la rând fără înfrângere), care n-are absenți de marcă, n-ar reuși prea multe nici Mourinho, darămite cvasinecunoscutul Jonker!

Sunt șanse mari să observăm că nu purtam nimic pe sub cămașa de forță și în locul așteptatului «Buummm!» să ne trezim cu-n «Fââsss…» Cu toate astea, mizez – de-a dreptul inconștient – pe-un X care s-ar putea dovedi de aur mai încolo.

Pronostic: FC Bayern – Leverkusen 2:2 (Gomez, Müller)

Reclame

13 comentarii la “Bubuim sau fâsâim?

 1. Răspunsul depinde enorm de ce va face Hannover, mâine, la Hamburg: dacă ei bat și noi pierdem șansele la locul 3 scad undeva până pe la 30%, pentru că ar trebui să recuperăm 1 punct pe etapă până la final.

  Programul ultimelor 4 runde e următorul:

  FCB va juca cu Frankfurt (deplasare), Schalke (acasă), St. Pauli (d) și Stuttgart (a);

  H96 ja juca cu Freiburg (d), Gladbach (a), Stuttgart (d) și Nurnberg (a).

  Concluzii, pe fast-forward:
  1) noi avem 3 meciuri cu echipe care se zbat să evite retrogradarea și se agață ca înnecatul de orice pai (Gladbach, cel mai recent exemplu) și o partidă cu o formație care n-are bucurie mai mare decât să ne bată pe noi.
  2) Hannover va întâlni 2 echipe de la retrogradare și alte 2 cu șanse mai mari sau mai mici la Europa League.
  3) din 1) + 2) rezultă că FCB și H96 au un program aproape identic ca dificultate și că diferența dintre ele va fi făcută de forma din ultimele 4 runde.

 2. cind vad ce aparare vom avea mi se-ntuneca in fata ochilor,in afara de lahm nu avem nici-un fundas de clasa asa ca cum ne-a fi norocul,poate daca era van buyten mai era o siguranta dar cu breno si gustavoti-e frica de orice actiune a adversarului
  vreau sa dau o intrebare:stie cineva daca in trecut pe vechiul stadion a lui bayern s-au mai disputat finale ucl ca nu stiu din ce sursa am auzit ca s-au disputat 2 si ambele sezoane bayern nu a jucat in competitie

 3. In-cre-di-bil de slab a jucat Leverkusen! În condițiile astea, trebuie să-mi revizuiesc prima frază a postului și să spun că meciul cu ei pică cum nu se poate mai bine pentru noi. Sper să nu ni se urce la cap după o victorie pe care adversarii ne-au făcut-o practic cadou.

 4. nu stiu daca e mina lui heynckes in acest joc mizerabil a lui leverkusen dar parca am vazut un bayern mult mai motivat,desi au mai fost meciuri de astea
  oricum e bine ca am obtinut 3 puncte si raminem in cursa pentru locul 3,in cel mai bun caz locu 2

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s