Bucurie pe sfert sau dezamăgire pe trei sferturi

Gândindu-mă mai bine, recunosc că n-am fost prea inspirat în alegerea titlului referitor la tragerea la sorţi a optimilor din Ligă. Toată lumea vorbeşte şi scrie despre revanşă în legătură cu dubla dintre noi şi Inter. Non-sens, prostie şi limbaj de lemn.

Miro Klose are dreptate: meciul de mâine de pe Meazza şi returul de la München nu merită această definiţie, deoarece nu se vor juca cu trofeul pe masă. Altfel spus, la capătul celor 180 de minute nu ne aşteaptă gloria, ci – în cel mai bun caz – speranţa că ne vom putea acoperi cu ea.

Crede cineva că ai noştri vor fi la fel de fericiţi, dacă se vor califica, cum au fost interiştii la Madrid? Pentru că oricărui om îi sunt mai dragi certitudinile decât probabilităţile, sunt convins că Lahm & Co. şi-ar fi dorit să se afle acum în locul nerazzurrilor. Să fie deja regi ai Europei, nu posibili urmaşi ai actualilor monarhi.

Un succes în dubla din optimi mi-ar asigura doar o pătrime din bucuria pe care o puteam trăi în seara zilei de 22 mai 2010. Un eşec, în schimb, ar echivala cu trei pătrimi din dezamăgirea de atunci. Cei obsedaţi de ideea răzbunării ar trebui să înţeleagă că un sfert de finală nu poate valora mai mult decât un sfert de revanşă.

Aşadar, băieţi, nu vă puteţi lua revanşa, dar puteţi face altceva.

Vă puteţi califica.

Reclame

10 comentarii la “Bucurie pe sfert sau dezamăgire pe trei sferturi

  1. sunt de acord ca bucuria unei eventuale calificari nu poate fi mai mare decit dezamagirea unui meci cu trofeul pe masa,meciul de anul trecut,trebuie sa actionam cu singe rece si sa nu fim coplesiti de razbunare ca ne pierdem din luciditate,trebuie sa-i surclasam la toate capitolele si sa le dam o lectie de germana de so tina minte mult timp

  2. Nu este in niciun caz vorba despre o revansa in adevaratul sens al cuvantului, plus ca sunt doua manse, ceea ce face calificarea mult mai usoara pentru Bayern, dar este o mini-revansa fata de echipa care ne-a ‘furat’ trofeul anul trecut. M-as duce pe un egal (1-1) in meciul de maine, dara daca batem il felicit pe van Gaal.

  3. Pranjic e cel mai slab jucator din lotul lui Bayern , joaca titular … Tymo acolo in centru …va fi greu .. mai ales sa nu luam gol cu a zis Hippy (imposibil spun eu)..dar atacul va functiona :x

  4. În prima repriză am greşit prea multe pase. Apărarea lasă senzaţie că se poate prăbuşi în orice moment. Nu înţeleg de ce Robben nu încearcă mai multe acţiuni individuale, chiar dacă Chivu are mai mereu dublaj.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s