Kraft a primit ce merita: postul de titular

Unui jucător al echipei mele trebuie să-i dau ocazia de a juca sub presiune, iar Kraft trebuie să se obișnuiască cu presiunea. (Van Gaal)

Declarația făcută astăzi de antrenorul olandez confirmă zvonul născut cu două zile în urmă: Thomas Kraft va fi portarul titular în partea secundă a sezonului!

Puștiul de 22 de ani merita această șansă, în ciuda tuturor riscurilor presupuse de o asemenea decizie, luată într-un moment în care ne aflăm sub o presiune uriașă în Bundesliga. La Roma și cu Basel, Kraft a dovedit că are stofă; îi mai rămâne de demonstrat partea – probabil –  cea mai grea: constanța.

L-am comparat mereu pe Kraft cu tânărul Sepp Maier, în special datorită vitezei și mișcărilor de pisică. Încă de pe vremea când ne antrenam împreună, Kraft era cu un pas înaintea lui Rensing ca talent. (Oliver Kahn

Nu mă întrebați pe ce mă bazez, pentru că n-aș putea invoca decât un feeling personal, dar sunt sigur că nu vom avea de-a face cu un nou caz Rensing. Era momentul potrivit să încercăm iarăși formarea unui mare portar, înainte de a alege soluția comodă: cumpărarea unuia considerat deja format (Neuer).

Reclame

2 comentarii la “Kraft a primit ce merita: postul de titular

  1. Eu sper să aibă șansa s-o demonstreze, pentru că decizia lui Van Gaal a declanșat o oarecare isterie la nivelul conducerii. Nerlinger s-a declarat ”șocat” și ar fi încercat în zadar să-l facă pe antrenor să se răzgândească, după care a pus mâna pe telefon și a sunat la Munchen, pentru a-l ”pârî” lui Hoeness și lui Rummenigge. Cei doi n-au fost deloc încântați de ce-au auzit, dar momentan s-au abținut să intervină într-un fel sau altul.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s