Pe Schweinsteiger nu-l prea ajută capul

Au trecut două zile de la dezamăgitorul egal cu Gladbach și mi-e din ce în ce mai clar că unul dintre vinovați e Schweinsteiger. Ca să fiu mai exact, nu neapărat jucătorul în sine, ci ghinionul care se ține scai de el într-o anumită privință.

Favoritul meu a ratat două ocazii uriașe sâmbătă: cap în transversală, la scorul de 1:1, și bară din penalty, la 2:1 pentru noi. Îi reproșez chestiile astea chiar dacă trebuia să mă aștept la așa ceva, potrivit următoarelor date statistice:

  • a marcat 24 de goluri în 228 de meciuri în Bundesliga – dar nici unul cu capul!
  • a lovit de 7 ori bara sezonul trecut – de 6 ori cu capul! – fiind lider în Bundesliga la acest capitol.  

Față de erorile comise de portar și de clovnii din centrul apărării la golurile gazdelor, cele ale lui Schweinsteiger se înscriu la categoria light. Cu toate acestea, n-ar strica să-și pună capul mai mult la contribuție. Să exerseze suplimentar jocul aerian și să nu-și mai piardă concentrarea în momentele-cheie precum penalty-urile.

Până una, alta, iată soluția glumeață oferită chiar de el în interviul publicat pe 18 septembrie în «Bayern Magazin», revista oficială a clubului: “Probabil că unul din băieți va trebui să mă imobilizeze în fața liniei porții, astfel încât să nu mă mai pot eschiva din calea mingii”.

P.S. – Și totuși, Schweinsteiger a înscris cu capul în Bundesliga! Minunea s-a produs pe data de 8 aprilie 2006, în etapa a 29-a. Mijlocașul nostru a deschis scorul în minutul 33 al meciului din deplasare cu Werder Bremen, învingându-l pe Kahn cu o imparabilă lovitură de – repet! – cap. Scor final: 3:0 pentru gazde. A fost primul și singurul său autogol în campionat.

Reclame

3 comentarii la “Pe Schweinsteiger nu-l prea ajută capul

  1. problema tot in defensiva o vad . atacul a mers brici in prima repriza cu Monchengladbach insa in debutul reprizei secunde am redescoperit ce super jucatori avem in defensiva .

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s