Doar cinci procente?

Invitat sâmbătă seară la emisiunea Das aktuelle Sportstudio de la ZDF (înregistrare descoperită via Fernglas FCB), Van Gaal a vorbit despre situația echipei, respingând din start ideea că ne aflăm în criză. Am rezumat mai jos cele mai importante idei ale antrenorului.

 1. FC Bayern nu este în criză. Dovada? Echipa a câștigat meciurile eliminatorii (Supercupa și primul tur al Cupei) și pe cele din Liga Campionilor.
 2. Cinci procente îi lipsesc echipei pentru ca totul să reintre în normal, iar absența acestora reprezintă mai degrabă o problemă de ordin psihic, jucătorii nereușind deocamdată să se concentreze la maxim, indiferent de numele adversarilor.
 3. FC Bayern nu joacă prost, iar eșecurile din campionat nu sunt neapărat dovezi ale contrariului.  
 4. Oboseala acumulată în timpul Campionatului Mondial și timpul insuficient de pregătire își pot pune amprenta pe parcursul echipei în Bundesliga, dar asta nu înseamnă automat că sezonul e compromis. Se poate repeta istoria din 1975, când FC Bayern a terminat stagiunea la mijlocul clasamentului, dar a câștigat Cupa Campionilor Europeni.

Așteptând părerile voastre, mă întreb dacă într-adevăr doar cinci procente ne despart de forma ideală. Oricum, n-aș vrea să știu cum am juca dacă ne-ar lipsi 15% sau mai mult. În plus, Van Gaal a ignorat absențele lui Robben și Ribéry. Asta mi-ar permite, de-aș fi cârcotaș, să fac următorul calcul: Arjen + Franck < 5%.

Reclame

6 comentarii la “Doar cinci procente?

 1. eu totusi nu inteleg cum de Van Gaal nu vede situatia actuala de la Bayern ?
  echipa nu merge bine , e un mare semn de intrebare . trebuiesc luate masuri urgent si el vine cu explicatii pe care sincer , nu le inghit .

 2. Ce zici Frantz, ca zici bine? :)

  Nu stiu daca cei de la Goal.com au surse 100% sigure sa daca traducerea este exacta dar imi place fantastic afirmatia urmatoare care ii este atribuita lui Herr Beckenbauer:

  „You have to do something with the ball. Knocking the ball about from side to side and then back to the goalkeeper is not the meaning of possession.”

 3. @Hippy
  Mă interesează mai mult soluțiile decât explicațiile antrenorului: până acum i-au lipsit, sper ca situația să se schimbe începând de sâmbătă.

  @Nastase4Case
  Klose și Van Bommel iau o pauză de circa 10 zile, deci ratează sigur meciurile cu Hannover și CFR.

  @Vlad
  Perfect de acord cu Beckenbauer, chiar dacă e puțin răutăcios și exagerează nițel. Până la urmă, și portarul face parte din joc, nu?

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s