Ce mi-aș fi dorit să facă Robben

“Am știut că exista un risc”, a admis ieri Robben, referindu-se la accidentarea din cauza căreia nu-l vom putea folosi vreo două luni. Arjen o dă puțin la întors, așadar. 

Inițial s-a declarat șocat de diagnosticul pus de medicul lui FC Bayern, dar acum recunoaște că era conștient de faptul că leziunea aparent minoră suferită înaintea Mondialului se putea transforma în ditamai ruptura musculară de 5 centimetri lungime!

M-am supărat puțin pe el din cauza acestei mărturisiri. Știu că tentația de a-ți reprezenta țara la un turneu final e uriașă, dar eu mi-aș fi dorit ca Robben să spună «pas» sau măcar să-i convingă pe doctorii naționalei sale să accepte ajutorul medicului nostru.

În definitiv, de la München își ridică milioanele de euro reprezentând salariul, nu-i așa? Oi fi egoist, dar eu țin doar cu FC Bayern și nu sunt suporter olandez. Cu atât mai puțin fotbalist olandez. Și, mai presus de toate, nu sunt Arjen Robben.

Reclame

4 comentarii la “Ce mi-aș fi dorit să facă Robben

  1. La fel as fi procedat si eu, un fotbalist prinde maxim 3-4 campionate mondiale. Campionatul mondial este turneul suprem. Trebuie sa-l intelegem pe Robben, el este un mare fotbalist, unde poate demonstra cel mai mult chestia asta decat la un turneu final? Placerea de a juca fotbal trebuie sa depaseasca satisfactia ridicarii banilor. Nu mi-a placut niciodata nationala olandei, dar il inteleg pe Robben. Sunt sigur ca Bayern se va descurca fara el 2-3 luni, iar cand va intra va da totul pentru bayern, sunt convins.

  2. Castigati meciurile si fara Robben pentru ca Van Gaal a creat acolo o masinarie, Bayern nu e o echipa care se bazeaza pe individualitati, asta cred ca e si mentalitatea antrenorului. Nu e Robben, o sa fie altul la fel de eficient…

  3. Aici mariusfrancisc are dreptate. Erau vremuri in care daca nu juca Riberry (mai apoi Robben) erau un chin absolut pentru Bayern. Acum jucatorii dau totul pe teren si se ajuta unul pe celalat. Asta a reusit van Gaal sa faca la Bayern, o echipa in care nu mai conteaza individualitatile.

  4. @Alin
    Îmi este aproape imposibil să te contrazic, mai ales în cazul ”plăcere vs. bani”. Şi totuşi, de dragul controversei, voi încerca s-o fac. Bayern a intrat în posesia analizelor făcute de Robben după accidentarea suferită în amicalul cu Ungaria dinaintea Mondialului şi – surpriză! Rezultatele sunt identice cu cele ale analizelor la care a fost supus olandezul după revenirea la Munchen. Asta înseamnă că: 1) medicii olandezi le-au interpretat greşit / 2) Robben a fost minţit de aceştia / 3) Robben a ştiut de gravitatea accidentării, dar şi-a asumat riscul. Dacă ultima variantă este cea corectă, Arjen a greşit. Are (doar) 26 de ani şi mai putea prinde Mondialul din 2014.

    @Marius Francisc şi Axxter
    Aveţi dreptate în principiu, dar totuşi: Robben nu e Sosa. Cât de bine ar juca echipa în general, sunt mari şanse ca lipsa olandezului să se simtă la un moment dat. Dacă acceptăm fără rezerve ideea voastră, n-ar trebui să ne pară rău prea tare dacă şefii clubului s-ar hotărî, peste noapte, să-l vândă pe olandez. Este aproape imposibil ca lipsa unui astfel de jucător să nu conteze. Imaginaţi-vă Barcelona fără Xavi sau Manchester-ul fără Rooney.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s