Singurul fonfleu al sezonului

Trofeul pus în joc mâine (18:45, DigiSport) este un fel de Frankenstein. Campionatul premiază cea mai bună echipă la maraton, cupa acordă tuturor o șansă, indiferent de nivel, și răsplătește parcursul fără greșeală în regim k.o., dar Supercupa ce reprezintă?

O făcătură. Un trofeu artificial, născut din capriciile televiziunilor și ale sponsorilor, ai căror bani au luat prizonier fotbalul. Supercupa Germaniei, mai exact a Ligii germane, pentru că federația de la Frankfurt nu are nici un amestec, se joacă iar după o pauză de 14 ani, timp în care a fost substituită sporadic cu o competiție la fel de nefirească: Cupa Ligii.

Ca semnificație, trofeul pus în joc e nul. Se înfruntă câștigătoarea eventului cu vicecampioana, pentru că așa au vrut mușchii celor de la Ligă (care au preferat-o pe Schalke 04 în detrimentul lui Werder Bremen, finalista Cupei). Oricare va fi deznodământul, echipa mai bună dintre cele două o vom cunoaște abia la anul, după ultima etapă a Bundesligii.

În aceste condiții, de ce mă voi uita la meci? Pentru că mi-e dor de-ai mei și vreau să-i văd cum joacă fără mulți dintre titularii sezonului trecut. Trofeul propriu-zis nu mă interesează câtuși de puțin. Dacă în Bundesliga, în Cupa Germaniei sau în Liga Campionilor mă enervez când pierdem, sunt absolut convins că mâine nu va fi cazul.

Primul trofeu al sezonului este și singurul fonfleu al sezonului.

Echipe probabile:

FC Bayern: Butt – Lahm, Demichelis, Badstuber, Contento – Schweinsteiger, Timoșciuk – Müller, Sosa, Pranjici – Olici.

Schalke 04: Neuer – Hao, Höwedes, Metzelder, Escudero – Jones, Baumjohann, Rakitici – Farfan, Raul, Edu.

Pronostic: mâine noapte voi dormi liniștit, indiferent de scor :-)

Reclame

4 comentarii la “Singurul fonfleu al sezonului

  1. Sper ca dupa acest meci Kraft sa fie titular in continuare … (mie nu imi place Butt .. nu imi inspira siguranta …. speram la un NEUER sau ADLER dar …. e bine si asa daca va evolua ca in aceasta seara )

  2. Greu de crezut că ți se va îndeplini dorința. Kraft a apărat bine, dar nu e normal să judecăm un fotbalist după un singur meci. Amintește-ți că și Rensing a impresionat la început, după care… E ultimul an de contract al lui Butt și cred că doar cine știe ce gafă sau gafe de proporții îl vor putea scoate din prima echipă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s