Banii marchează goluri. Adevărat sau fals?

Înaintea primului meci din grupele Ligii Campionilor îndrăzneam să afirm că, din perspectiva sumelor cheltuite pe transferuri (vezi topul AICI), avem tot dreptul să ne considerăm ca şi calificaţi în semifinale. Opt luni mai târziu, iată-ne în penultimul act al competiţiei!

Mai mult decât atât, cu notabila excepţie numită Real, ocupanta primului loc în clasamentul banilor daţi pe jucători, pentru un loc în marea finală de pe Bernabeu se vor lupta – a dracului coincidenţă! –  echipele de pe poziţiile 2 (Barcelona), 3 (Inter Milano), 4 (FC Bayern) şi 5 (Lyon). De aici şi concluzia mea: banii înscriu goluri, dar numai dacă sunt cheltuiţi cu cap, nu fără. Sunteţi de acord ori ba?

P.S. – Ocupat până peste urechi cu munca, am uitat să actualizez lista asta miercuri seară. Săracul Franck, are din ce în ce mai puţine opţiuni :-).

Reclame

6 comentarii la “Banii marchează goluri. Adevărat sau fals?

  1. Nu este nici un fel de coincidenţă. Fotbalul la nivel UCL este o afacere. Iar afacerea implică încredere. În oameni, în politica de investiţii. Pe meleagurile noastre domneşte încă un soi de mânie proletară. Dar acolo, acolo în top, este calculată valoarea fiecărei mişcări. Eşecul Real Madrid o confirmă oarecum. Au alergat după imagine, branding. Sau chiar gândindu-se direct la ipoteticul trofeu câştigat într-un ultim meci pe teren propriu. Nu. Nu aşa. În baschet e acel barem de salarii per echipă. Iar atunci fiecare manager e interesat să crească valoare de piaţă a jucătorilor proprii. Prin pregătire adecvată, prin antrenori pricepuţi. Prin tot ceea ce înseamnă o organizare solidă.
    Continuu să urmăresc blogul tău, într-un fel şi pentru a mă bucura împreună cu tine când mi se vor adeveri pariurile. Iar din vară îmi instalez Digi ;)

  2. Andrei, există unii oameni în fotbalul european, printre care Platini şi Rummenigge, care ar vrea să introducă un plafon salarial, ceva asemănător cu ce se întâmplă în baschet. Opoziţia este însă puternică şi nu cred că vor avea succes prea curând. Altfel, şi eu îţi urmăresc blogul.

  3. Este unul dintre acele neadevaruri nerostite, cum ca banii fac diferenta. Pai tocmai cea care a investit cel mai mult (Real) a fost eliminata la fel ca si de multi ani incoace, in optimi. Barcelona a investit in Ibrahimovici doar 30 de mil. fiind la schimb cu Eto’o, iar Lyon a castigat in 5 ani cat a cumparat Real. Singura care a facut investitii a fost Bayern, dar si aici este o chestie , bavarezii nu au mai cheltuit de mult timp bani adevarati in transferuri. Imi scot palaria in fata ta, daca anul viitor castiga CL, Man City. Cat despre Real, vreau, in viitorii 3-4 ani sa dispara din fotbalul adevarat.

  4. Nici eu nu susţin că banii investiţi în transferuri dau roade neapărat şi imediat. După cum am spus-o deja, este obligatoriu să fie cheltuiţi cu cap. Remarcam doar ciudata situaţie de anul acesta şi am amintit excepţia notabilă numită Real. Apropo de madrileni, nu le doresc să dispară din fotbalul adevărat, ci doar să revină cu picioarele pe pământ şi să aibă parte de o conducere mai modestă. În ceea ce o priveşte pe City, mai au multă pâine de mâncat până să ajungă la triumful total în Ligă. Deocamdată le lipseşte tradiţia şi ştiinţa jocului în această competiţie, chestii care nu se pot cumpăra nici cu toţi banii din lume.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s