La Köln prefer să pierdem puncte, nu fundaşi

Afirmaţia din titlu este răspunsul la o eventuală întrebare de genul „ori, ori”. În cazul absurd în care cine ştie ce duh m-ar convinge că nu vom învinge la Köln decât cu preţul pierderii unui fundaş central, atunci – da! – aş alege prima variantă. Normal că-mi doresc ca totul să ne meargă ca pe roate, mâine.

Am vrut, însă, să combat opinia cinică exprimată de Vlad într-un comentariu la postul precedent, cum că accidentarea suferită de Demichelis, miercuri, în timpul amicalului Germania – Argentina (0:1), este o veste bună. Nu pot fi de acord cu o asemenea idee. Micho a făcut multe greşeli în acest sezon – perfect de acord! – dar rămâne o pierdere importantă. Imaginaţi-vă numai ce-ar însemna să se rupă mâine şi Van Buyten, abia revenit după leziunea musculară de la pulpa piciorului stâng! Pe cine vom alinia în centrul apărării, la Florenţa, lângă Badstuber? Pe Lell??? OMG! Pe Timoşciuk??? Haida, de!

Ne aflăm în cea mai importantă fază a sezonului, una în care orice absenţă importantă poate ustura al dracu’. În ciuda tututor erorilor comise, sunt convins că experienţa lui Demichelis sau cea a lui Van Buyten ne sunt mai de ajutor decât entuziasmul unor jucători tineri, aduşi de la echipa a doua. Experimentele nu sunt de dorit acum. De evitat este şi un pas greşit la Köln – corect! – dar în campionat am avea încă suficient timp să recuperăm, spre deosebire de Liga Campionilor. Pun răul înainte şi repet: mâine mă va interesa integritatea fizică a stoperilor noştri, nu neapărat victoria. Dar asta nu înseamnă că sunt pesimist.

Pronostic: FC Köln – FC Bayern 1:2 (Gomez, Robben)

Reclame

13 comentarii la “La Köln prefer să pierdem puncte, nu fundaşi

  1. Koln au o echipa buna, oricum peste locul ocupat in clasament. Nu l-as forta pe van Buyten in acest meci, s-ar putea ca Timoschuk sa poata juca chiar bine in locul lui pe linia de fund. Mai ar fi Olic in locul lui Ribery si chiar s-ar putea realiza un 1-3 dupa cum zicea Vlad. In orice caz sunt de acord cu tine, Catalin, Demichelis in orice situatie este peste orice fundas adus de la echipa a 2-a, macar ca si experienta si postura in joc. Ce paradox pe Demichelis, cand joaca destul de slab este titular incontestabil in nationala Argentinei, iar cand era in forma nu putea sa le ia fata unora ca Ayala.

  2. cat despre chestia cu timosciuk… asta mi-a dat o idee… de ce n-am juca cu el fundas central!? (stiu ca asa juca la sahtior si era foarte bun pe postul ala)… asa l-am putea vinde pe demichelis… sau tine pe banca… sau imprumuta (orice care sa insemne ca el nu mai joaca)

  3. @Alex
    Timoşciuk a jucat şi la Şahtior, şi la Zenit mijlocaş la închidere. Demichelis, în forma arătată în acest sezon, mi se pare mai de încredere decât ce-a demonstrat ucraineanul la noi.

  4. Daca ar fi dupa mine, as scapa de amandoi, si de Micho, si de van Buyten. Primul face niste greseli ingrozitoare, iar cel de-al doilea este foarte lent. Nu poti castiga UCL cu asemenea fundasi centrali.

  5. van buyten poate juca foarte bine langa cineva care il completeaza (mai mic de intaltime dar mai tehnic si mai rapid – in sensul vitezei de reactie)… dar jucand langa demichelis (pe care ramane toata baza la fazele in viteza) pare si el mai modest in anumite situatii

  6. eu sunt mai multa incredere in cuplul badstuber van buyten… decat de varianta cu demichelis… macar pustiul acumuleaza experienta (si chiar asa tanar cum e face mult mai putine gafe decat demichelis)

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s