Până la Crăciun pedalăm în gol, fără mare spor

Acesta cred că va fi clasamentul turului, în partea lui superioară. Aveţi obiecţii?

Programul ultimelor trei etape ale turului mă face să manifest un optimist moderat. Chiar dacă luăm nouă puncte din nouă posibile, tot nu ne vom apropia de primul loc. De fapt, miza e alta: să nu mai pierdem teren faţă de lider.

Ca şi noi, Leverkusen are un traseu lejer în finalul primei părţi de campionat, ceea ce mă face să cred că va câştiga tot şi îşi va conserva cele şase lungimi avans. Ceva mai grele se anunţă misiunile lui Schalke 04, Wolfsburg şi Hoffenheim, pentru ca Bremen şi în special Hamburg să aibă parte de un sfârşit de an infernal. În aceste condiţii, la finalul turului partea superioară a clasamentului ar putea arăta ca mai sus, pe baza următoarelor pronosticuri:

Etapa a 15-a

FC Bayern – Mönchengladbach 2:0

Wolfsburg – Freiburg 2:1

Hamburg – Hoffenheim 1:1

Hannover – Leverkusen 0:3

Köln – Bremen 1:2

Schalke – Hertha 3:1

Etapa a 16-a

Hertha – Leverkusen 0:2

Hoffenheim – Frankfurt 2:1

Bochum – FC Bayern 1:2

Nürnberg – Hamburg 1:1

Bremen – Schalke 1:1

Wolfsburg – Dortmund 2:1

Etapa a 17-a

Schalke – Mainz 2:0

FC Bayern – Hertha 2:0

Leverkusen – Mönchengladbach 2:0

Frankfurt – Wolfsburg 2:2

Stuttgart – Hoffenheim 1:1

Hamburg – Bremen 1:2

Concluzie: până la Crăciun vom pedala în gol, aproape fără spor, pentru că nu vom reuşi să micşorăm distanţa faţă de primul loc. Pe de altă parte, un parcurs fără greşeală în aceste ultime trei etape ne-ar putea duce până pe poziţia a treia, de unde am putea pregăti oarecum liniştiţi marea ofensivă din primăvară.

12 comentarii la “Până la Crăciun pedalăm în gol, fără mare spor

 1. eu zic ca aspirina face doar 7 puncte. nu stiu de ce, dar cred ca bayern face minim 7. adica am o explicatie, dar sper sa fie chiar mai bine decat vad eu lucrurile:)
  cum vi se pare?
  1. bayer
  2. bayern
  3. schalke

 2. Era mai interesant daca postai si numarul de puncte pe care crezi ce la vor avea cele trei echipe de pe podium la finalul turului. Deocamdata asta conteaza mai mult, diferenta de puncte care ne separa de adversari, in special de primul loc. Altfel spus, degeaba esti pe 2, daca te afli la 12 puncte distanta de lider. Mai bine sa fii pe 4, dar la numai 4 puncte de primul loc.

 3. Cei de la Bild spun ca si Robben si Ribery is inapoi la antrenamente asa ca avem sanse sa-i vedem cu Juve si sa prinda sfarsitul turului asa ca avem sanse sa castigam ceva meciuri la rand daca nu se accidenteaza iar.

 4. Sunt ceva mai sceptic in privinta revenirii francezului pana la meciul cu Juve, pentru ca el insusi a declarat ca ar putea intra abia in ultima etapa a turului, cu Hertha. Robben, in schimb, se va reface pana martea viitoare.

 5. Se pare ca prindem 2 seri bune pt fotbalul german. Werder, si HSV au trecut de grupe in Europa League, si daca si hertha castiga e de bine (au 1-0 in min 88). Asa ca bundesliga strange puncte valoroase in lupta cu italienii.

  Ramane de vazut daca prind loc de Europa League sau daca trec de grupe echipele din Champions League, adica Bayern, VfB si Wolfsburg.

 6. Pingback: Stop joc! când ne era lumea mai dragă « FC Bayern pe româneşte

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s