Ce presupune înfiinţarea unui fanclub oficial

Pentru că Horia Timisoreanu a întrebat săptămâna trecută cum se poate înfiinţa un fanclub recunoscut oficial de către FC Bayern, am înşirat mai jos condiţiile necesare pentru reuşita demersului şi avantajele pe care le presupune existenţa unei asemenea organizaţii.

CONDIŢII:

 • Numărul minim al membrilor unui fanclub este 25.
 • Desemnarea de către membrii fanclubului a unui responsabil de comunicarea cu FC Bayern şi a unui adjunct al acestuia (ambii trebuie să fie majori), ale căror date de contact vor fi publicate în anuarul clubului şi pe site-ul oficial.
 • Completarea unui formular tipizat cu numele fiecărui membru al fanclubului, datele de naştere, adresele şi numerele de telefon.
 • Numele fanclubului nu trebuie să depăşească 34 de caractere.
 • Membrii fanclubului recunoscut oficial de FC Bayern nu trebuie să recurgă la acţiuni care să dăuneze imaginii clubului. 
 • Fabricarea unor accesorii dedicate suporterilor, cu numele sau însemnele fanclubului, se poate face, în principiu, doar după obţinerea aprobării departamentului pentru relaţia cu fancluburile al FC Bayern.
 • FC Bayern nu pretinde nici o sumă de bani pentru recunoaşterea oficială a unui fanclub.

AVANTAJE:

 • Cererile de bilete de intrare la meciuri vor fi tratate cu prioritate de către FC Bayern.
 • Membrii fanclubului sunt scutiţi de plata taxei pretinse pentru prelucrarea cererilor de bilete, achitând doar preţul tichetului de intrare la meci.
 • FC Bayern pune la dispoziţia fanclubului, în măsura posibilităţilor, diverse accesorii pentru suporteri, în cazul în care respectivul fanclub este implicat în activităţi caritabile sau intenţionează să recruteze noi membri.
 • Există posibilitatea ca jucătorii şi conducătorii lui FC Bayern să viziteze fanclubul.
 • Activitatea fanclubului poate fi descrisă în revista oficială a clubului, „Bayern-Magazin”.
 • Membrii fanclubului au prioritate la vizitarea stadionului Allianz Arena, cu o zi înaintea unui meci acasă.
 • Membrii fanclubului beneficiază de o reducere de 10% dacă doresc să comande în scris articole oficiale FC Bayern (excepţie fac produsele aflate deja la reduceri).

Pentru a vă convinge, puteţi accesa AICI pdf-ul cu detaliile referitoare la înfiinţarea unui fanclub oficial al FC Bayern (documentele sunt în limba germană).

Concluzie: momentan noi, cei de aici, de pe blog, nu îndeplinim minima condiţie pentru a înfiinţa un fanclub oficial, adică nu suntem măcar 25. Aveţi propuneri, aveţi soluţii?

Reclame

7 comentarii la “Ce presupune înfiinţarea unui fanclub oficial

 1. Hai ca o putem face si noi – chiar fara mama, sora, fratele (cu scuze pt. gorjanu). Ne putem stringe chiar mai multi suporteri adevarati, eu chiar azi, fara sa stiu in prealabil de articolul de fata, am vorbit cu un prieten (despre care garantez ca e fan adevarat) si deci sunte deja 2 cei de aici.
  Cataline, ce zici, incepem sa ne numaram?

 2. Mama , tata ..nu,SchweinSchwein dar prietena mea kiear este sustinatoare a ekipei :D k doar cu cine sa tina … k nu se intelegea cu nebunul :P Acum are si tricou cu Ribery si …..Schwainy
  M-ai am un prieten in Arad …deci se mai gasesc !

 3. Personal nu sunt foarte convins de utilitatea unui fanclub. Am mai discutat despre asta cu Vlad şi nu mi-am schimbat opinia între timp.
  De ce să înfiinţezi un fanclub? Doar aşa, ca să-l înfiinţezi? Pentru a-şi justifica existenţa, un fanclub presupune întâlniri regulate (şi relativ dese) ale membrilor şi tot felul de alte activităţi comune. În situaţia în care ne găsim noi, răspândiţi în toate colţurile ţării, fiecare cu problemele lui pe cap, mi-e greu să cred că un fanclub ne va ţine mai uniţi decât ne ţine acest blog.
  Nu mă opun total ideii, dar mi-am exprimat punctul de vedere. Oricum, n-aş fi de acord cu nominalizarea părinţilor etc, doar-doar ne-om strânge 25. E o propunere ce ţine de spiritul descurcăreţ al românului, dar am fi penibili să pornim la drum astfel, cu o mică mânărie, ca să zic aşa.

 4. va rog, daca facem o treaba, o facem nemteste :)
  cred ca puteti pune +2 la numaratoare care s-ar inscrie (care la o adica stiu multe despre FCB in caz de examen :))) ). daca ne dorim cu adevarat sigur vom fi cel putin 25. insa, Catalin zice foarte bine: de ce facem acest lucru? noi suntem si raspanditi ca areal (nu cred ca are Bayern mare succes in zona Buc) si totusi trebuie sa ne apropriem oarecum de fan club cu traditie. nu doar sa avem o diploma..

  pana la urma, a fost sau nu un fan club oficial la Brasov? sau era doar un bar tematic?

 5. asa cum spunea si tm daca tot facem o treaba haideti sa o facem nemteste , macar pentru echipa favorita si sa scapam de „romanismele ” care ne tot trag in jos..

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s