Datul din gură e gratuit, dar ne poate costa

Avem nevoie de vechea aroganță bavareză. Când intrăm pe teren nu trebuie să ne întrebăm dacă vom câştiga, ci cât de clar o vom face. (Mark van Bommel)

Exponentul fotbalului simplu, uneori de-a dreptul rudimentar, obişnuieşte să gândească la fel cum joacă. Refăcut după accidentare, Van Bommel s-a înscris la cuvânt şi a găsit soluția ieşirii din criză.

Uşor de zis, greu de făcut. Dacă ”vechea aroganță bavareză”  poate fi administrată fotbaliştilor noştri pe cale orală, pentru a avea efect asupra adversarilor e nevoie de mai mult decât gratuitul dat din gură. În situația actuală, când echipa se caută, dar nu se prea găseşte, declarația olandezului este un fel de a pune carul înaintea boilor.

Încrederea în propriile forțe poate avea ca rezultat o oarecare aroganță, dar numai în condițiile unui joc aproape perfect, etalat de un un sistem alcătuit din unsprezece piese foarte bine lubrifiat. Or, noi suntem încă departe de acest deziderat. Barcelona ar avea tot dreptul să-şi ia de sus adversarii, nu şi FC Bayern.

Mă tem că o eventuală intrare cu nasul pe sus pe gazonul din Freiburg va avea efecte contrare celor sugerate de Van Bommel. Absențele imaginativilor Robben şi Şeptarul ne condamnă, practic, la munca de jos. Va trebui să băgăm la greu materiale pentru a zâmbi, fericiți, la final.

Nasul pe jos, băieți, ca să nu ne facă gazdele vreo aroganță.

Pronostic: SC Freiburg – FC Bayern 0:2 (Klose, Thomas Müller)

Reclame

9 comentarii la “Datul din gură e gratuit, dar ne poate costa

  1. Catalin, daca jucam cu clasicul 4-4-2 cu romb la mijloc si ne tinem jucatorii de banda la mijloc si nu pe post de atacanti plus Toni in careu cred ca o sa castigam cu sau fara Ribery, dar mi-e clar ca nu merge treaba cu Ribery si Robben impinsi atacanti.

  2. lasa ca e bine si asa pana la urma. am prins un stream bun si se vedea ca la tv (minus momentele cand se mai bloca imaginea).
    daca am si castigat, cu atat mai bine! :D

    jocul – nu prea cine stie ce, dar macar am castigat. poate prind mai mult curaj..mai mult spor

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s