Urechile ni se vor mai lungi măcar o săptămână

O victorie la două goluri diferenţă, astăzi, la Hamburg, şi un eşec al lui Leverkusen la Köln ne-ar propulsa în poziţia de lider în Bundesliga, pentru prima oară după 17 mai 2008! Vă vine să credeţi că de atunci s-au mai jucat 40 de etape, dar noi n-am mai pupat deloc locul unu?

Înclin să cred că nu-l vom pupa nici de data asta și uite așa ni se vor lungi urechile cu încă o săptămână.  Ceva îmi spune că este imposibil să fie îndeplinite ambele condiţii de mai sus. Înfrângerea lui Leverkusen la Köln mi se pare la fel de (puţin) probabilă ca şi capacitatea noastră de a scăpa fără gol primit la Hamburg.

Asta nu înseamnă că suntem incapabili să câştigăm astăzi. Dimpotrivă, apreciez că avem şanse considerabile, dar trebuie să supravieţuim iureşului de început al gazdelor. HSV e o trupă de moral, care pierde greu dacă apucă să conducă. Apropo de moralul hanseaticilor, acesta e zdruncinat serios după două eşecuri şi un egal în ultimele trei meciuri. Al nostru, în schimb, pare betonat de seria de victorii din ultimele săptămâni.

În privinţa personalului, eventuala absenţă a lui Zé Roberto s-ar putea să le încurce al naibii de mult pe gazde, dar nici noi nu vom avea motive de linişte dacă va lipsi Van Buyten. Hamburg nu se poate baza nici pe Guerrero, unul dintre cei mai buni oameni ai săi în acest debut de sezon, pe când Van Gaal are de unde alege în atac, chiar dacă l-a trimis din nou pe Toni la echipa a doua. De fapt, olandezul a decis deja că va începe cu Olici şi motivele sunt lesne de înţeles.

Una peste alta, se anunţă o zi aproape perfectă, nu perfectă. Cred că vom câştiga, dar pentru primul loc ne trebuie puţintică mai multă răbdare. Poate etapa viitoare.

Pronostic: Hamburger SV – FC Bayern 1:2 (Olici, Robben)

Reclame

5 comentarii la “Urechile ni se vor mai lungi măcar o săptămână

  1. Abea astept acest meci ! Nu ma intereseaza deocamdata dak o sa trecem pe primul loc, vreau doar sa vad exact cum va arata jocul nostru impotriva unei ekipe pe care eu o consider principala contracandidata la titlu !

  2. La pauza nu pot decat sa spun ca ma bucur sa vad mana lui van Gaal in jocul de pase dar inca ne lipseste atitudinea si presingul. Cat despre scor nu este corect pentru ca HSV a avut, de departe, ocaziile mai mari.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s