Omul care a venit şi n-a mai plecat niciodată

Există multe care se pot cumpăra şi există infinit mai puţine de nepreţuit. Ultimele m-au îndemnat să scriu aici. E vorba despre pasiune, dragoste, statornicie, despre toate la un loc.

Are 48 de ani şi 37 petrecuţi în acelaşi loc de muncă. A început ca profan şi a devenit, cu timpul, un fel de icoană. A fost ispitit să se lepede de prima şi singura dragoste, dar a rezistat uşor tentaţiei. Iubirea lui pentru ai săi şi a alor săi pentru el l-au ajutat să nu regrete. E mereu uitat când vine vorba de statornicie, pentru că lumea se mulţumeşte să numere până la trei: doi francezi şi un scoţian. 

A venit o dată şi n-a mai plecat niciodată.

A demonstrat câte ceva şi i-au rămas grămezi de demonstrat şi, totuşi, de-ai săi n-a fost contestat. A fost învins, învingător, a suferit, câştigător. Îmi reaminteşte poveştile copilăriei, cu ţărani sfătoşi în prispe, cu frunţile brăzdate de supărări straşnice, dar trecătoare precum ploile de vară, şi cu suflete senine, ca cerul sticlos al nopţilor de iarnă. Împăcaţi cu soarta, mulţumiţi, nu resemnaţi, pentru că la asta se pricep şi iubesc ce ştiu să facă.

Mâine vine Thomas Schaaf. Omul care uneori aş vrea să fiu.

Anunțuri

3 comentarii la “Omul care a venit şi n-a mai plecat niciodată

  1. Pingback: Semper fidelis « FC Bayern pe româneşte

  2. Trista stirea cu plecarea lui Schaaf. Cred ca merita mai mult la Werder. Nici lui Sir Alex nu i-au iesit toate sezoanele desi avea bugete mult mai mari decat Thomas.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s