Hagi? Nu. Mutu? Nu. Atunci, cine?

uilacan-sc-verl-5

Am ieşit şifonaţi din întâlnirea cu Hertha lui Maximilian Nicu, dăm peste Köln-ul de împrumut al lui Sergiu Radu. Carevasăzică, a fost un român mai mult german, urmează unul get-beget. Apropo de românii sadea: câţi dintre voi ştiu cine-i tipul din fotografia de mai sus?

Ca să vă stârnesc curiozitatea, vă provoc să-i numiţi pe fotbaliştii români care au marcat vreodată împotriva lui Bayern, indiferent de competiţie: Bundesliga, Cupa Germaniei, cupe europene, chiar şi amicale. Ca să vă întărât şi mai tare, vin şi vă întreb câţi dintre ei se pot lăuda cu faptul că golurile lor au contribuit la înfrângerea bavarezilor. Ca să nu vă fierb prea rău, iau oala de pe foc şi vă spun eu: 9 români au scuturat plasa münchenezilor, dar numai 2 au avut şi ce sărbători la finalul meciurilor respective. Acum vreţi să ştiţi şi care-s fericiţii…

Ok, Laurenţiu Reghecampf e unul dintre ei. Fostul stelist ne-a stricat Crăciunul lui 2006, înfigându-i lui Rensing două bucăţi sinonime cu eliminarea din Cupa Germaniei (vezi aici). Reghe ne-a făcut-o, n-am ce zice, dar n-a fost primul conaţional bucuros după ce-a dat ochii cu Bayern, ci d-abia al doilea, adică ultimul. I-o luase înainte, cu numai câteva luni, băiatul din fotografie, care răspunde la numele de Cosmin Uilacan (28 de ani). Pe 7 mai 2006, actualul mijlocaş şi căpitan al lui SC Verl (liga a patra germană), pe atunci la Bonner SC (tot liga a patra), a marcat unicul gol, cel al victoriei, într-un amical cu fosta şi actuala campioană din Bundesliga! O performanţă care, potrivit statisticii întocmite aici, îl plasează pe neştiutul Uilacan deasupra unor superstaruri ale fotbalului românesc.

Gheorghe Tătaru (Steaua) 1 gol la 1:1, în sferturile Cupei Cupelor, 08.03.1972

Ion Geolgău (U Craiova) 1 gol la 1:1, în sferturile Cupei Campionilor Europeni, 17.03.1982

Marcel Răducanu (Borussia Dortmund) 2 goluri la 4:4, în Bundesliga, 21.05.1983

Gheorghe Hagi (naţionala României) 1 gol la 1:2, în amical, 07.02.1990 („descoperit” de Gogu, vezi al cincilea comentariu)

Gheorghe Hagi (Barcelona) 1 gol la 2:2, în semifinalele Cupei UEFA, 01.04.1996

Adrian Ilie (Valencia) 1 gol la 1:1, în grupele Ligii Campionilor, 20.10.1999 („descoperit” de Gogu, vezi primele trei comentarii)

Nicolae Mitea (Ajax) 1 gol la 2:2, în grupele Ligii Campionilor, 08.12.2004

Cosmin Uilacan (Bonner SC) 1 gol la 1:0, în amical, 07.05.2006

Laurenţiu Reghecampf (Alemannia Aachen) 2 goluri la 4:2, în optimile Cupei Germaniei, 20.12.2006

Cosmin Contra (Getafe) câte 1 gol la 1:1 şi 3:3, în sferturile Cupei UEFA, 03.04. şi 10.04.2008

Adrian Mutu (Fiorentina) 1 gol la 1:1, în grupele Ligii Campionilor, 05.11.2008

Ciprian Marica (VfB Stuttgart) 1 gol la 1:2, în Bundesliga, 27.03.2010

Nu vă lăsaţi înşelaţi de faptul că în lista de mai sus nu apare nicio victorie a lui Bayern! Cu excepţia învingătorilor Uilacan şi Reghecampf, pentru toţi ceilalţi români menţionaţi întâlnirea cu Bayern s-a terminat mai mult sau mai puţin prost: ba s-au clasat sub bavarezi la finalul campionatului (Răducanu), ba n-au ieşit din grupele Ligii (Mutu, Mitea), ba au fost eliminaţi după disputarea dublei manşe (Tătaru, Geolgău, Hagi, Contra). Ce-ar mai fi de spus?

Să urmeze cumva Sergiu Radu? Mă îndoiesc sincer că „Schijă” va completa tabelul de mai sus după meciul Bayern – FC Köln, programat sâmbătă, în etapa a 21-a. Cu Hertha lui Nicu am dat-o în bară în privinţa pronosticului (2:0 în imaginaţia mea, 1:2 în cruda realitate), dar rămân tare pe poziţii şi, căpos cum sunt, mizez pe victoria noastră clară, fără gol primit (3:0).

Fiind supus greşelii, ca orice muritor, nu sunt sută la sută convins că lista de mai sus este completă, aşa că orice alt nume de fotbalist român care a marcat împotriva lui Bayern este binevenit, întru completarea panopliei. Aştept.
Reclame

8 comentarii la “Hagi? Nu. Mutu? Nu. Atunci, cine?

  1. Bravo, Gogule, ştiam că pot să mă bazez pe tine! Cum de l-oi fi scăpat din marcaj pe Adrian Ilie, nu pot să-mi dau seama. Îl voi adăuga în listă, cu menţionarea contribuţiei tale. Nu m-ar mira să mai vii cu descoperiri de genul ăsta.

  2. Gogule, eşti aur curat! Unde naiba ai mai găsit şi detaliile meciului ăsta? Eu le-am căutat de mi-au ieşit ochii din cap, şi tot degeaba! Gata, îl trec în listă şi mă gândesc serios să te nominalizez la categoria „cel mai bun statistician”. A, încă ceva: pentru cultura mea generală, scrie-mi şi restul informaţiilor despre partida asta, dacă le ai, normal (marcatorii lui Bayern, echipele aliniate etc).

  3. Din pacate nu am decat marcatorul lui Bayern. Roland Wohlfarth (min. 18 si min. 84). Mai stiu ca acel meci a fost dat in direct la TVR. Echipele nu le-am gasit nici macar in Gazeta Sporturilor de atunci. La orice biblioteca au prima editie a ziarului din 8 februarie si in care scrie doar scorul la pauza. In alte ziare nu scrie nimik, singura sansa fiind in saptamanalul FOTBAL care aparea atunci. Daca fac rost si de echipe te anunt.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s