Donovan s-a scos pe final

alwehdaksalogo 1:3 bayern-logo

S-a terminat! Uite că a marcat americanul, care a profitat de respingerea greşită a unui saudit, s-a înşurubat pe lână adversar şi a şutat la colţul scurt, de la marginea careului. Frumos gol! În rest, un meci de curtea şcolii, cum am spus şi la pauză. Cred că şi eu m-aş fi prezentat mai bine în locul celor de la Al-Wehda, mai ales dacă aş fi renunţat la băutură şi ţigări. Breno şi Donovan sunt remarcaţii speciali ai acestei partide, iar Lell şi Lucio au rămas corigenţi.

89 min: GOOOL DONOVAN!

88 min: Lell s-a prezentat jalnic în seara asta! Nu este în stare nici să primească mingea cum trebuie de la propriul portar. Cel mai slab bavarez, clar.

82 min: Nimic interesant până acum un minut, când Demichelis nu a reuşit să marcheze cu capul, din poziţie foarte bună, după cornerul bătut perfect de Schweini.

70 min: Lell e cam praf şi cam nervos pentru un amical, dar nu poate să-l înghită pe fundaşul stânga saudit, care l-a umilit în vreo două rânduri. Gazdele au început să joace puţin la mişto.

65 min: Am trecut iar la comanda meciului, dar nu mai jucăm aşa de cursiv ca în prima repriză. Landon Donovan se zbate mult, dar nu reuşeşte nimic.

58 min: „Capul” lui Klose loveşte transversala, după centrarea foarte bună a lui Schweini.

56 min: Saudiţii au căpătat tupeu şi o ghiulea de-a lor ne-a ocolit de puţin cadrul porţii. Nu reuşim să legăm mai nimic convingător pe faza de atac.

53 min: Gol Al-Wehda! Demichelis, Ottl şi Van Buyten au fost ridiculizaţi de marcatorul gazdelor, iar Kraft a plonjat în zadar.

47 min: La noi au apărut pe teren următorii jucători: Kraft – Lell, Demichelis, Van Buyten, Lahm – Sosa, Ze Roberto, Ottl, Schweinsteiger – Klose, Donovan.

A început repriza a doua

Pauză: Meci de curtea şcolii, goluri la fel. Atât, deocamdată.

45 min: Căpitanul gazdelor părăseşte terenul, fiind înlocuit. Am impresia că e un fel de meci de retragere sau ceva de genul ăsta. Prea mult fast, totuşi, pentru o simplă înlocuire.

42 min: Suntem iertaţi de un penalty destul de clar, după o intrare din spate, neglijentă, a lui Hamit Altintop. La faza imediat următoare, Toni trimite din şase metri în braţele portarului advers.

40 min: „Capul” lui Toni nu nimereşte spaţiul porţii. Goalkeeperul lui Al-Wehda ar fi fost simplu spectator.

37 min: Între timp a intrat şi Ottl, în locul lui Van Bommel.

34 min: Gol Borowski, voleu din interiorul careului!

30 min: Gol Ribery, după un solo al francezului!

29 min: Breno rezolvă elegant o situaţie complicată, de cine creată? De Lucio, iarăşi el, care se lasă prea uşor păcălit de un adversar.

27 min: Rensing prinde sigur un şut greu, în urma căruia gazdele puteau deschide scorul. Michael pare din ce în ce mai sigur pe el.

20 min: Al-Wehda schimbă deja portarii: numărul 30 intră în locul numărului 1. N-am observat dacă titularul se accidentase la o fază anterioară.

16 min: Ribery a şutat la colţul lung, milimetric pe lângă poartă. Nu mai spun cât trebuia să fie scorul.

11 min: Gazdele puteau deschide scorul după o fază de cascadorii râsului, cu Lucio protagonist. Brazilianul s-a încăpăţânat să rezolve de unul singur o fază, a pierdut mingea în careul lui Rensing, iar Breno s-a opus la şutul telefonat al unui adversar. Trebuia să fie 2:1.

7 min: Altintop e prea generos: în loc să tragă pe poartă din interiorul careului, încearcă să-l servească pe Ribery, venit lansat din spate, dar fundaşii lui Al-Wehda resping în ultimul moment. Trebuia să avem 2:0…

2 min: Toni îl face mare pe portarul gazdelor, care parează şutul italianului din centrul careului. Trebuia să avem 1:0 acum…

În sfârşit, a început! Jucătorii au intrat pe teren după o prezentare ca la circ, cu întuneric, lumini scăpărând, făclii şi tot tacâmul, plus un interviu de la mijlocul terenului cu numărul 9, căpitanul gazdelor, care ne-a mulţumit în germană pentru acest amical. Am avut impresia că durata ceremoniei la care am asistat tindea spre veşnicie, pentru că a urmat premierea nouarului lor, care a primit de la Ribery un tricou al lui Bayern, iar de la Van Bommel strângeri de mână. Echipa noastră: 

Rensing – Oddo, Lucio, Breno, Lahm – Hamit Altintop, Van Bommel, Borowski, Ribery – Toni, Klose.

M-am înşelat! Startul se amână, iar eu nu mai am tupeul să pariez pe ore şi minute.

Am impresia că meciul va începe la 19:30…

-5 min: De vreo juma de oră ascult comentarii în arabă pe marginea meciului… Bineînţeles că nu pricep o iotă, dar cred că suntem lăudaţi de gazde, pentru că aud des numele jucătorilor noştri, urmate de un fel de incantaţii prelungi. Sper că nu are cineva pretenţia să numesc jucătorii lui Al-Wehda… În cel mai bun caz, îi voi deosebi după numerele de pe tricouri…

-15 min: Astăzi jucăm al doilea şi ultimul amical al cantonamentului din Orientul Apropiat. După norocosul 3:2 obţinut, sâmbătă, în compania lui Al-Jazira, întâlnim acum formaţia saudită Al-Wehda Meca. Adversarul pare mai slab decât precedentul, dar să vedem ce-o ieşi.

2 comentarii la “Donovan s-a scos pe final

  1. Cu o floare nu se face primavara. Valoarea se vede in UCL , nu intr-un amical cu sauditii de la FC Amfv’sdjwao . Ma bucur pentru tanarul Breno. Sper sa ajunga la fel de mare ca Aldair.

  2. Stai liniştit, că nici eu nu m-am entuziasmat prea tare de reuşita lui Donovan. Recunosc, însă, că americanul a punctat la capitolul „impresie artistică”: are un assist şi un gol în două meciuri la Bayern, ceea ce nu-i de colo pentru cineva neobişnuit cu un club mare.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s